christelijke datingsite en community

Uitkomst enquête corona crisis

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 19-02-2021 15:13
Hoe ervaren leden van Funky Fish het om single te zijn tijdens de corona crisis? Via een enquête op de site zochten we antwoord op deze vraag. Bijna 700 leden deden mee aan ons onderzoek. Benieuwd naar de uitkomst?

Voordat we de uitkomst presenteren, willen we iedereen die de tijd en moeite heeft genomen om de enquête in te vullen hartelijk danken. Uit de antwoorden blijkt dat de meeste respondenten het goed maken en zich redelijk door de crisis heen slaan.

Eenzaamheid
Ondanks dat de meesten singles goed door de crisis lijken heen te komen, blijft eenzaamheid een groot probleem. 45% van de respondenten voelt zich regelmatig eenzaam, waarvan 28% nu meer dan normaal. En bijna een derde van de respondenten vindt het alleen thuis zitten erg zwaar. Gelukkig worden de maatregelen nu versoepeld, zodat er meer mogelijkheden zijn tot contact.

Geloven ten tijde van corona
De meerderheid van de respondenten (60%) heeft een stabiel geloofsleven en neemt deel aan online kerkdiensten. 30% beleeft meer ups en downs qua geloof beleeft en volgt nauwelijks online diensten. 10% verklaarde behoefte te hebben aan een hulplijn: dit hebben we opgevangen door een buddy-systeem op te zetten. Leden die bereid waren ons te helpen hebben we gekoppeld aan leden die behoefte hebben aan direct contact.

Daten tijdens de corona crisis
40% van de respondenten heeft behoefte aan tips en advies voor (online) daten tijdens de corona crisis. Over dit onderwerp hebben we onlangs een artikel op de site geplaatst. De komende tijd hopen we er meer aandacht aan te besteden.

Corona en sociale contacten
Bijna de helft van de respondenten mist knuffels en aanrakingen, en heeft dus last van huidhonger. Dit raakt ons. We betreuren het dat we hier weinig aan kunnen doen. Het enige wat we kunnen is sociale contacten bevorderen om de eenzaamheid tegen te gaan.

Hoe gaat het nu?
De enquête is begin april afgenomen, zo’n 3 weken na aankondiging van de lockdown. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld waardoor de situatie is veranderd. Om te checken hoe het nu met jullie gaat overwegen we de enquête te herhalen. Is de situatie verbeterd, stabiel gebleven of juist verslechterd? Wordt vervolgd.
LEES OOK
Single man is spil van kleurrijk avontuur Marcel van Dam ©
Single man is spil van kleurrijk avontuur
Chatrooms gratis iStock ©
Chatrooms gratis
Coronacrisis John Cafazza ©
Coronacrisis