christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Maartje en Sander

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 03-06-2022 16:38
Sander: “Onze eerste date was een lunchafspraak op een herfstige dag. Gelukkig zaten we hoog en droog binnen met een heerlijk warm theetje. Tijdens onze tweede date hebben we eerst lekker gegeten bij een pannenkoekenhuis. Daarna zijn we een indoor activiteit gaan doen: flashcape rooms. Dat zijn kleinere en snellere varianten van escape rooms. Zonder hulp van buitenaf moesten we in een korte tijd zien te ontsnappen uit kamers waarin we samen opgesloten werden. Zo konden we meteen ontdekken of we een goed team waren. Maar het ontsnappen viel ons niet mee. Niet zozeer vanwege slechte samenwerking, maar omdat we meer oog hadden voor elkaar…”

Het liep anders dan verwacht

Maartje: “Eenmaal thuis van de tweede date appten Sander en ik over een derde date.” Sander: “Ik vroeg haar of ze zin had om een keer te gaan minigolfen samen. Dit liep net even anders dan verwacht, helaas...” Maartje: “Voordat we de kans kregen om iets af te spreken, lag ik in ineens het ziekenhuis. In het ziekenhuisbed had ik nog geen besef van wat er die dag was gebeurd. Mijn ouders hadden een tas met kleding gebracht en ook mijn telefoon meegenomen. Daarop zag ik een berichtje van Sander dat hij me die ochtend gestuurd had: of ik nog leuke plannen had op mijn vrije dag.”

Iets met vallen, een wond en bloed

Maartje: “Erg vermoeid en een beetje van de wereld, stuurde ik Sander een kort berichtje terug. Ik meldde dat ik was opgenomen in het ziekenhuis: iets met vallen, een wond en bloed in mijn hersenen. Nadat ik mijn telefoon weglegde vielen mijn ogen al snel weer dicht.” Ik bleek een hersenbloeding te hebben gehad na een val. Na mijn ziekenhuisopname belandde ik in een intensief revalidatietraject, waarin ik moest vechten voor mijn herstel.” Sander: “Dat was een heftige periode voor ons, maar vooral voor Maartje, omdat zij van zo ver moest komen en alles weer opnieuw moest leren: praten, lopen, fietsen et cetera.”

Ballon met beterschapswensen

Maartje: “Toen ik aangaf dat ik niet wist of en wat er weer goed ging komen, had ik het begrepen als Sander was afgehaakt. Maar in plaats daarvan stuurde hij mij een ballon met beterschapswensen. Hij leefde op afstand mee en wachtte geduldig af.” Sander: “Ze was bang om mij te verliezen, maar haar opgeven was geen optie voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat God een plan heeft met ons leven en dat we voorbestemd zijn voor elkaar.”
Maartje: “Onze derde date was een hele bijzondere. Daar lag ik dan, met een pleister op mijn hoofd, een grote comfortabele trui aan, met een dekentje en kussens op de bank. Sander zat aan mijn voeteneind. Ik had hem vooraf gewaarschuwd: ik vind het heel leuk als je komt, maar ik ben nu niet op mijn best. Het interesseerde hem niet. Bezoek was eigenlijk nog te intensief, maar hij wilde me graag zien, al was het maar voor een kwartiertje. Het kostte me al mijn energie, maar ik genoot er ontzettend van.”

Door alle hoogte- en dieptepunten heen

Maartje: “Zo volgden er steeds meer afspraakjes. Door alle hoogte- en dieptepunten heen. Ik vocht voor mijn herstel, leerde, maakte stapjes en zakte soms weer terug. Sander stond altijd voor me klaar met troostende woorden en een luisterend oor. Hij was er in de hoop en wanhoop, bij het goede en slechte nieuws en hij is er nog steeds.” Sander: “Werken en autorijden zal Maartje waarschijnlijk nooit meer kunnen, terwijl dat juist dingen zijn waarin ze veel plezier had. Zelf ben ik een fitte en sportieve jongeman en dat voelt soms oneerlijk tegenover haar. De energie die ik te veel heb, zou ik haar maar wat graag willen geven.” Maartje: “Inmiddels zijn we getrouwd en genieten we elke dag van wat we kunnen. Mijn hersenbloeding heeft ons leven op z’n kop gezet, maar wij zijn elke dag dankbaar voor elkaar, de liefde die we hebben en voor alle kleine geluksmomentjes. Wij geloven dat God ons heeft samengebracht en zijn dankbaar voor dat geschenk.”

Altijd op zoek naar mogelijkheden

Maartje “De moeilijke tijd waar wij doorheen zijn gegaan, laat precies zien hoe Sander is. Zorgzaam, rustig, betrouwbaar, geduldig, begripvol, positief, attent, belangstellend, optimistisch, behulpzaam en betrokken. Hij is vastbesloten om zijn doel te halen en altijd op zoek naar mogelijkheden: als optie A, B en C niet werken, gaat hij op zoek naar optie D.” Sander: “Maartje is superlief. Ze staat voor iedereen klaar en denkt eerst aan de ander en vervolgens pas aan zichzelf. En dat terwijl ze er de energie soms niet voor heeft. Een mooie eigenschap die ik zeer waardeer maar die af en toe ook een valkuil voor haar is. Verder vind ik het heerlijk dat ze zegt en laat merken dat ze van me houdt: altijd fijn om te horen en te voelen. Dat ze al haar emoties durft te laten zien, heeft iets puurs. Ik hou ook van haar impulsiviteit. Daardoor ondernemen we leuke dingen samen.”

Dankbaar voor de kleine dingen

Maartje: “Als ik naar Sander kijk, ben ik gelukkig. Ik bewonder wie hij is, hoe hij in het leven staat en wat hij allemaal doet. Sander is heel positief, bij hem is het glas altijd halfvol. Dat vind ik inspirerend. Hij weet mij te raken met lieve woorden, me aan het lachen te maken met luchtige humor en mij rust en vertrouwen te geven met een blik. We genieten elke dag van elkaar, tellen onze zegeningen en zijn dankbaar voor alle geluksmomentjes. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.” Sander: “Maartje is ook positief en dat brengt haar een hoop. Als het even tegenzit, weet ze zich snel te herpakken, ook door Gods kracht. Door haar positieve houding zien mensen vaak aan haar dat ze christen is. Dat vind ik ook iets moois! Eigenlijk zijn we twee handen op één buik: als zij iets denkt of zegt, denk of zeg ik op dat moment vaak precies hetzelfde.”

Het leven is niet maakbaar

Maartje: “Tijdens het daten zijn we vaak op zoek naar het perfecte plaatje. We zien de ideale partner en relatie al helemaal voor ons. En we willen ‘happy together forever’ leven zonder moeilijkheden. Helaas is het niet zo simpel. Het leven is niet maakbaar. Mijn tip is dus: kijk verder dan het perfecte plaatje in je hoofd. Geniet van alle mooie, gelukkige en fijne momenten samen. Maar nog belangrijker: steun elkaar in mindere tijden. Juist op die momenten moet je laten zien dat je voor elkaar kiest en er voor elkaar bent. Door de ander te nemen zoals die is, er altijd voor elkaar te zijn en samen te genieten van de kleine dingen, creëer je samen je ideale relatie.” Sander: “Blijf communiceren met elkaar. Praten is heel belangrijk. Bij stellen die al langere tijd samen zijn gaat het vaak mis omdat ze daar geen tijd voor maken. Zo worden ze opgeslokt door alles wat er in het dagelijks leven op hun pad komt. Neem daarom bewust de tijd om met elkaar te praten, anders raak je elkaar kwijt in elk opzicht. En als het tegenzit, kies dan niet voor de gemakkelijkste weg maar vecht voor elkaar in alle omstandigheden. Daar wordt je relatie sterk van.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Sofie en Christiaan Chris en Sofie ©
Succesverhaal - Sofie en Christiaan
Succesverhaal - Daniëlle en Paul Daniëlle Smit ©
Succesverhaal - Daniëlle en Paul
Succesverhaal - Esther en Gerwald Esther en Gerwald ©
Succesverhaal - Esther en Gerwald