christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Sofie en Christiaan

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 03-06-2022 16:43
Sofie [31] ontving vaak korte berichten op datingsite FunkyFish.nl," vertelt ze. "Berichtjes in de trant van 'Hey, hoe is het?'. Dat spreekt mij niet aan. Christiaans bericht maakte indruk door zijn steengoede introductie. Daar had hij echt moeite in gestoken en goed over nagedacht." Christiaan [38] had dus meteen beet...

Sofie: "In een bericht moet je intentie te lezen zijn, vind ik: wie ben je, wat zoek je en wat vind je zo leuk aan mijn profiel? Want wie weet zit de partner van je leven aan de andere kant van het scherm. Uit de introductie van Christiaan kon ik echt zijn persoonlijkheid aflezen, en zijn gevoel voor humor."

Aansprekend datingprofiel

Christiaan: "Sofie’s profiel op FunkyFish.nl sprak mij enorm aan. Ze toonde daarop een speelse arrogantie, hetgeen haar typeert. Haar profiel toonde meteen wie ze was. Dat intrigeerde mij." Sofie: "Ik zag ook meteen Christiaan zijn karakter doorheen zijn profiel en berichten. Uit zijn atypische profiel sprak veel pit, persoonlijkheid en humor."

Goede klik vanaf het begin

Christiaan: "De eerste dagen stuurden we elkaar lange berichten, en na een week of zo hebben we twee keer gevideochat. Vanaf het begin hadden we een zeer goede klik, en beiden het gevoel dat dit zou moeten werken. Onze eerste date was in oktober 2020. Toen zijn we bij mij in de buurt gaan wandelen en iets gaan drinken."

Sporadisch contact na de eerste date

Sofie: "Omwille van persoonlijke omstandigheden bij ons beiden is het toen niet verder gekomen dan die eerste date. Achteraf hadden we nog sporadisch contact. Af en toe stuurden we elkaar een berichtje. Uiteindelijk kwam er een wending in het verhaal. Na veranderingen in onze persoonlijke situatie kregen we in maart 2021 opnieuw contact."

Op zoek naar Gods wil

Christiaan: "Ik had heel specifiek gebeden dat Gods wil mocht geschieden, ook op het vlak van relaties in mijn leven. Twee dagen later hoorde ik voor het eerst in een lange tijd weer wat van Sofie. Vanaf die dag hebben we intensief berichten over en weer gestuurd. Dit voelde heel natuurlijk aan, zonder verwachtingen. Van toen af aan is het snel gegaan."

Nieuwe date na radiostilte

Sofie: "Ongeveer anderhalve week daarna gingen we terug op date. En dit voelde voor ons beiden heel natuurlijk en ontspannen aan. Er was openheid tussen ons en een rust." Christiaan vult aan: "Vanaf dat moment wist ik dat Sofie mijn vrouw zou worden, door rust en vrede in mijn hart."

Direct, open en eerlijk

Sofie: "Christiaan is direct, open en eerlijk. Dat is wat ik zo leuk vind aan hem. Hij verbloemt niets. Hij durft kritisch denken." Wat dat aangaat zijn ze een geweldige match, bevestigt Christiaan. "Ik kan mij vinden in Sofie’s geloofsvisie en haar kritisch kijk op het christendom en de kerk."

Lief, elegant en fysiek aantrekkelijk

Christiaan: “Ik vind Sofie lief, elegant en fysiek heel aantrekkelijk. Ze communiceert goed en ze heeft een goed gevoel voor humor. Wanneer er conflicten zijn, staat ze open voor een ander zijn perspectief. Door mijn werk- en gezinssituatie zit ik vaak in overlevingsmodus. Sofie helpt me om op bepaalde momenten rust te nemen. Ze is zorgzaam en haalt vaak het beste in mij naar boven. Ik voel me veilig bij haar, waardoor ik alles tegen haar kan zeggen."

Gezonde zelfreflectie

"Christiaan is ook heel zorgzaam,” vult Sofie aan, "waardoor ik mij ook veilig voel bij hem. Hij is een natuurlijk leiderstype en dat vind ik enorm aantrekkelijk. Hij is erg stabiel, heeft veel bereikt in zijn leven en is zelfzeker. Hij weet wat hij wil en kent zijn eigen zwakheden. Wat ik waardeer is dat hij een gezonde zelfreflectie heeft."

Positieve reacties van familie en vrienden

Christiaan: "We waren verbaasd over de manier waarop dat we werden aanvaard in elkaars vrienden- en familiekring. Onze beide families en vrienden reageerden erg positief op onze relatie. Ook mijn dochtertjes hebben Sofie onmiddellijk in hun hart en armen gesloten."

Samen groeien

"We willen blijven werken aan onze relatie, communicatie maar ook samen groeien in geloof. Het kostbare dat we nu hebben gevonden in en bij elkaar, onderhouden en ontwikkelen" vervolgt Christiaan. Sofie: "In juli 2022 gaan we trouwen en hier kijken we enorm naar uit. Onze toekomst is in Gods handen."

100% jezelf zijn bij het daten

Gevraagd naar tips voor FF-leden die nog op zoek zijn naar een partner, antwoordt Christiaan: "Niet te hard proberen, gewoon 100% jezelf. Zowel in je profiel als wanneer je gaat daten. Vaak hebben we de neiging ons van onze beste kant te laten zien, die kant in de verf te zetten. Maar wees gewoon kwetsbaar en jezelf." Sofie: "Het is aantrekkelijker om iemand te zien zoals hij of zij echt is. Denk daarom ook goed na over je foto’s: zorg ervoor dat ze representeren wie je bent."
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Joceline en Jan-Willem Jan-Willem en Joceline ©
Succesverhaal - Joceline en Jan-Willem
Succesverhaal - Maartje en Sander Maartje en Sander ©
Succesverhaal - Maartje en Sander
Succesverhaal - Daniëlle en Paul Daniëlle Smit ©
Succesverhaal - Daniëlle en Paul
Reacties (1)
  • Gefeliciteerd en bedankt voor het delen!
    Reinier-O2 | 30-04-2022 | 11:03 | NL