christelijke datingsite en community

Vrede bewaren in tijden van groeiende onvrede

Nieuws door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 09-02-2023 20:58
Krijg jij op internet wel eens gemene opmerkingen naar je hoofd geslingerd? Betrap je jezelf soms op venijnige reacties op FunkyFish.nl? Hoe leid je je ongenoegen in goede banen? En hoe ga je om met de agressie van anderen? In online communicatie is die uitdaging extra groot, ook op een christelijke datingsite.

In haar recent verschenen boek "Het agressieparadijs" doet agressie-expert Caroline Koetsenruijter een oproep om de verhuftering in ons land te stoppen. Want onze omgangsvormen verharden in rap tempo. Steeds meer mensen worden verrot gescholden, geïntimideerd of bedreigd. En steeds meer mensen gedragen zich barbaars en (verbaal) gewelddadig. Waar komt dat door? En hoe kunnen we het tij keren? In deze longread proberen we die vragen te beantwoorden.

Lijnrecht tegenover elkaar

Overeenkomsten en raakvlakken verbinden mensen met elkaar. Christelijke datingsite en community FunkyFish.nl is opgericht om gelijkgestemden samen te brengen. Maar een gedeeld geloof betekent niet automatisch: eensgezindheid op alle vlakken. En de principekwesties waarop relaties kunnen stuklopen, hebben niet altijd met het geloof te maken. Daarom is een gedeelde geloofsovertuiging geen garantie voor harmonieuze relaties met andere christenen, en evenmin voor een gelukkig huwelijk met een geloofsgenoot. Ook christenen kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan....
Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier om in te loggen.
LEES OOK
10 tips om beter met conflicten om te gaan iStock ©
10 tips om beter met conflicten om te gaan
Slowdating verhoogt de kans op een goede match Pixabay ©
Slowdating verhoogt de kans op een goede match
Afwijzing, hoe ga je daarmee om? iStock ©
Afwijzing, hoe ga je daarmee om?
Reacties (2)
  • Aan (kerkelijk) hulp verleners gebruik geen one-liners hoe waar ook!
    1- Besef je dat one-liners als ; je bent Gods geliefde kind bij jaren lang en ernstig beschadigde en/of getraumatiseerde mensen met pijn; verkeert kan vallen omdat diegene geen steun of begrip meer ervaart en chronisch in overleving modus staat en boos kan reageren op zoéén waarheid waar die niet verder mee komt op dit moment in zijn/haar leven.
    Iep | 17-07-2022 | 11:53 | NL
  • Discussies zullen er altijd wel zijn en met al die splitsingen in het Christelijke wereldje zal dat ook wel blijven en ook hier wel. Veel mensen willen wel Jezus navolgen maar ow wee als je iemand ergens op wilt wijzen ofzo.
    Ik durf en doe dat ook liever hier niet want dan word je denk ik ook zo geblokt en geband. Maar dat is nou ook weer typisch de tijd waarin we leven. Daarom willen veel gelovigen helemaal niks meer met een gemeente te maken hebben. Brrrrrrrrr
    Remco19832022 | 12-02-2022 | 13:29 | NL