christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Ingrid en Robert

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 03-06-2022 16:18
Aan de ene kant geduld hebben tot je beet hebt, aan de andere kant snel afspreken als het zo ver is. Dat is het advies aan singles van Ingrid en Robert. Zij leerden elkaar kennen via FunkyFish.nl. Op 13 november 2020 zijn zij in het huwelijksbootje gestapt.

Geduld hebben loont

Robert zat ruim een jaar op FunkyFish.nl toen zijn oog op Ingrid viel. Hij besloot haar een berichtje te sturen. "Volgens mij had ik niet zo’n pakkende openingszin", zegt hij. Ingrid: "Ik zwom al heeeeel lang rond in de FF vijver, volgens mij al sinds 2008. Lange tijd als goudvis, maar helaas zonder gewenst resultaat." Totdat Robert op het toneel verscheen...

Opmerking over profielfoto

Ingrid: "Ik weet niet meer precies wat er in zijn berichtje stond, maar hij maakte een opmerking over mijn profielfoto waar ik zingend op stond. Dat vond hij interessant." Robert: "Ja, daar haakte ik op in omdat zingen mij ook leuk leek. Op onze bruiloft hebben we samen een lied gezongen. Dus heel gaaf dat het uiteindelijk zo is gelopen!"

Niet in de stemming voor een date

Ingrid: "Eerlijk gezegd had ik niet het meest geweldige jaar achter de rug toen ik Roberts flesje kreeg, dus ik zat eigenlijk niet te wachten op een date. Een vriendin van me zei: 'Je hoeft toch niet gelijk verkering te nemen!' Op haar aandringen en omdat Roberts profiel en foto mij aanspraken heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd."

Toch snel een eerste afspraakje

Vier dagen na hun eerste flessenpost hadden Ingrid en Robert hun eerste date. Ingrid: "Is dat snel of niet? Mijn ervaring is dat je elkaar het beste zo snel mogelijk kunt ontmoeten. Dan weet je waar je aan toe bent. Ik heb een keer wéken met iemand heen en weer gemaild en ge-appt. Toen we eindelijk een date hadden viel het tegen. Dat wilde ik niet meer."

Stoppelbaard

Robert: "Ingrid had op haar profiel staan 'daten is weten' en zo stond ik er ook in. Bij de date was het liefde op het eerste gezicht, voor ons allebei. Vanuit het contact daarvoor kun je dat nog niet zeggen vind ik." Ingrid: "Toen ik hem ontmoette dacht ik meteen: leuke vent! Hij had een stoppelbaard, wat hem heel goed staat. Dat baardje had hij niet op zijn profielfoto."

Aan gespreksstof geen gebrek

Robert: "We hadden halverwege onze woonplaatsen afgesproken. Eerst hebben we gewandeld, daarna zijn we nog wat gaan drinken omdat we niet uitgepraat raakten." Ingrid: "Wat onze eerste date bijzonder maakt, is dat we gelijk heel open en eerlijk waren over de dingen die speelden in onze levens. We hadden elkaar een hoop te vertellen."

Zoen op de wang

Ingrid noemt die openheid "best ongewoon voor een eerste date. Maar bij ons zorgde het ervoor dat we direct alles van elkaar wisten. Daarna vonden we elkaar nog leuk genoeg om samen een drankje te doen. Na de date hebben we netjes afscheid genomen met een zoen op de wang en de belofte nog een keertje af te spreken."

Twee dates in één weekend

Robert: "We zouden in de loop van de week weer een afspraak maken. Maar ik was wel ondersteboven van Ingrid, dus belde ik haar de volgende ochtend." Ingrid: "Hij vroeg naar mijn plannen voor de dag, maar die had ik niet en hij ook niet. En zo liepen we ’s middags samen bij kasteel Groeneveld. Daar is de vonk definitief overgeslagen."

Vijf kilo afgevallen

Ingrid: "In onze relatie staat één woord centraal: snel. Half december 2019 leerde ik Robert kennen, op Eerste Kerstdag zat hij in Hilversum aan het kerstdiner met mijn familie. Tijdens de feestdagen viel ik bijna vijf kilo af omdat ik door de verliefdheid geen hap door mijn keel kreeg. Gelukkig was dat geen probleem, want Robert at voor twee bij het kerstdiner!"

Warme start

Robert: "Het grappige is dat we elkaar nog maar net een week kenden toen ik aangaf dat ik kerst wel met haar familie wilde vieren, dus belde Ingrid haar moeder op voor een pannetje extra bij de gourmet. Haar familie had niet verwacht dat ze met een man zou komen die kerst, maar het was zogezegd gelijk een warme start."

Geschokt maar blij

Ingrid: "Mijn moeder dacht dat ik een vrijgezelle vriendin mee zou nemen, mijn zussen waren even geschokt door het nieuws. Maar uiteindelijk was iedereen ontzettend blij voor mij en hebben we een hele fijne kerst gehad met z’n allen. Ook andere familieleden, vrienden en kerkgenoten waren heel blij voor mij."

Snel, snel, snel...

"We woonden ook snel samen," vervolgt Ingrid. "Toen de eerste lockdown inging, was ik bij Robert in Wapenveld. Omdat ik op dat moment geen verplichtingen in Hilversum had, besloot ik de lockdown bij hem door te brengen. Half juni zette ik mijn appartement te koop en binnen drie weken was het verkocht!"

Bruiloft in kleine kring

"Op 21 juni vroeg Robert mij ten huwelijk,” vertelt Ingrid. Omdat we allebei op 4 maart jarig zijn, wilden we eerst op onze verjaardag in 2021 trouwen. Maar na de zomervakantie besloten we het toch nog dit jaar te trouwen. Ons huwelijk vond plaats op 13 november. Helaas in klein gezelschap, maar wat hebben we een mooie dag gehad!"

Ingrid over Robert

Ingrid: "Ik vind Robert een erg lieve en natuurlijk ook ontzettend knappe vent. Maar wat ik vooral heel mooi vind, is zijn openheid en eerlijkheid. Hij is niet bang om zijn kwetsbare kant te tonen. Meestal is dat iets waar mannen ver bij vandaan blijven, maar Robert niet."

Robert over Ingrid

Robert: "Ik vind haar een bijzonder goede en lieve vrouw. Ik vind het geweldig dat ze zo mooi zingt en dat ze gelovig is. Verder is ze erg creatief, ze maakt het heel gezellig in huis. En ja, ze kan goed koken, maar dat doe ik ook nog steeds wel af en toe hoor. Ze is ook geweldig met mijn dochter. Het is gewoon ontzettend fijn om bij elkaar te zijn. We kunnen allebei onszelf zijn en alles delen met elkaar. We waren vanaf date 1 ook gelijk heel open naar elkaar. En ja, uiterlijke aantrekkingskracht is ook iets wat ik belangrijk vind. Ingrid is een ontzettend mooie vrouw, en daar ben ik erg trots op."

Gedeeld geloofsleven

"Wat ik ook fijn vind, is dat we samen kunnen bidden voor elkaar,” vervolgt Robert. "Dat we samen uit de bijbel lezen en ook samen zingen. We delen ons geloof op deze manier met elkaar, want als we samen lezen, dan praten en discussiëren we daar ook over met elkaar."

Feest en huwelijksreis als corona het toelaat

Ingrid: "In 2021 gaan we verhuizen naar een mooi huis in Heerde, de plek waar Robert als kind opgroeide." Robert: "We hebben daar net onze nieuwe woning gekocht. We hopen misschien nog samen kinderen te krijgen. En als de corona het weer toelaat, hopen we een bruiloftsfeest te geven en samen op huwelijksreis te kunnen gaan."

Date tip van Ingrid: snel afspreken

Op de vraag of ze nog tips voor singles heeft, zegt Ingrid: "Mijn motto op mijn profiel was ‘daten is weten’. Dat is echt mijn advies. Ga niet te lang heen en weer mailen of appen, maar ontmoet elkaar zo snel mogelijk. Dan krijg je echt een goed beeld van wie je voor je hebt. En geef de moed niet op. Er komt een dag dat het juiste visje voor jou langs zwemt!"

Date tip van Robert: eerlijk zijn

Robert’s advies aan singles: "Wees vooral eerlijk tegen elkaar, ook als je na de date denkt: dit wordt het niet. Geef aan dat het voor jou geen match is. Het is wel zo prettig als je een berichtje terugstuurt, ook als je geen interesse hebt of geen raakvlakken ziet. Gewoon een 'vriendelijk bedankt' berichtje kan ook leuk zijn."
"Soms was ik best teleurgesteld in het daten," zegt Robert, "maar toch ging ik er elke keer weer voor. Daarbij vond ik open en eerlijk zijn over mijn leven heel belangrijk. Bij Ingrid en mij heeft dat goed gewerkt. Daardoor durfde zij gelijk ook open te zijn naar mij over wat zij allemaal had meegemaakt. Dus wees vooral jezelf, open en eerlijk, dan weet je des te sneller of je bij elkaar past en of de ander jou ook wel of niet leuk vindt."
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Karla en Herco Karla en Herco ©
Succesverhaal - Karla en Herco
Succesverhaal - Jeanne en Henk Henk & Jeanne ©
Succesverhaal - Jeanne en Henk
Succesverhaal - Renske en Roel  Renske Rijstenberg ©
Succesverhaal - Renske en Roel