christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Renske en Roel

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 20-05-2022 17:59
Roel had lang een haat-liefde-verhouding met online daten, totdat hij Renske leerde kennen via FunkyFish.nl. Renske was ook geen fan van internetdaten: "Ik dacht: dat doe ik niet hoor, ik ontmoet wel iemand in de supermarkt."

Op zoek naar een gelovige partner

"Inmiddels was ik bijna tien jaar vrijgezel," vertelt Renske. "In eerste instantie had ik daar bewust voor gekozen. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik mijn leven toch graag met iemand wilde delen. Ik wilde graag met een gelovige man trouwen, omdat ik geloof dat dat het beste is als je zelf gelovig bent."

Funky Fish de prettigste datingsite

Aangezien Renske in haar omgeving niemand tegenkwam, besloot ze online dating toch maar een kans te geven: "In het begin zat ik op meerdere christelijke datingsites maar uiteindelijk heb ik het alleen bij Funky Fish gelaten. Dat voelde het meest prettig."

Duidelijke profieltekst

Renske schreef een korte en bondige profieltekst: "Duidelijk dat God centraal staat in mijn leven. Ik wilde mij niet mooier of anders voordoen. What you see is what you get, zeg maar. Ik ben Renske en ik leef met de Heer. En ik zoek iemand die daar hetzelfde over denkt."

Sympathieke profielfoto

Nadat Roel Renske opgemerkt had op FunkyFish.nl, stuurde hij haar een berichtje: "Ze had een sympathieke profielfoto en in haar profiel schreef ze over haar wandel met God. Vooral dat triggerde mij omdat ik op dat moment daar veel mee bezig was. Mijn eerste berichtje ging dan ook over hoe zij dat deed in haar dagdagelijkse leven."

Open en persoonlijk berichtje

Renske: "Dat was eind januari 2018. Ik was erg verrast door zijn berichtje: kort, eerlijk, open en heel persoonlijk. Anders dan de andere flessenpost die ik kreeg. Dat deed me wat." Normaal gesproken checkte Renske eerst het profiel van de ander, maar nu reageerde ze spontaan. "Daardoor had ik geen idee waar Roel woonde. Pas later zag ik dat hij meer dan 200 km bij me vandaan woonde. Maar toen had ik al een bericht van een A4'tje lang teruggestuurd... Oeps!"

Steeds meer onder de indruk

"Vanaf het eerste moment ging het contact vanzelf," zegt Roel. "Renske stuurde me leuke maar ook ook diepgaande berichten waar ik elke dag naar uitkeek. Vaak stond ik om 5 uur 's ochtends op om haar een bericht te sturen voordat ik naar mijn werk ging. In het begin schreef ik nog niet zozeer om haar 'op date te vragen': het waren gewoon ontzettend fijne berichten over en weer. Maar ik kan niet ontkennen dat ik na verloop van tijd steeds meer onder de indruk raakte van Renske en ontzettend benieuwd was of ze in real life ook zo leuk was."

Eerste date

"Wij hebben ongeveer twee weken contact gehad via flessenpost. In eerste instantie niet met de intentie te gaan daten," vertelt Renske. "Hoewel dat na een aantal berichten heen en weer veranderde. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar Roel... Hij vroeg om de eerste date. Dat vond ik wel spannend. Een date. Echt?! JA! Dat wil ik! Ik zei tegen iedereen: als hij in het echt het net zo is als via mail dan wordt het heel gezellig. En dat was het ook zeker, de eerste keer dat we elkaar ontmoetten."

Praten over vanalles en nog wat

Roel: "We hadden afgesproken op een voor ons centraal gelegen punt in Nederland, Nijmegen. Ik wachtte Renske op bij het station en van daaruit zijn we gaan wandelen. Via het Kronenburgerpark tussen het feestgedruis - door het was carnaval in Nijmegen - naar het centrum om een kopje koffie te gaan drinken. We hebben over van alles en nog wat gepraat. Het ging allemaal vanzelf en voor we het in de gaten hadden was het tijd om te gaan."

Spontaan en relaxed

Renske: "Daten vond ik echt verschrikkelijk maar met Roel had ik daar geen last van. Ik vond hem gelijk al heel erg leuk en voelde mij meteen op mijn gemak bij hem. Lekker spontaan en relaxed. Eentje die lekker praat... dat vind ik wel prettig. Als ik gespannen ben val ik namelijk snel stil maar deze keer was dit helemaal niet het geval. Het was geen moment stil en we hebben een hoop kunnen delen met elkaar. Omdat Roel hovenier van beroep is hebben we op onze eerste date vooral veel natuur gezien. Hij had namelijk wat dingen bedacht om te kunnen doen. Gelukkig was het niet zo koud die dag."

Absoluut speciaal

Na hun eerste date bleven Roel en Renske contact houden. Om de week spraken ze af op
centrale plaatsen in Nederland. Roel: "Den Bosch, Eindhoven, Arnhem, Nijmegen... Dan gingen we samen wandelen, winkelen en uit eten. Op de tweede date wist ik eigenlijk al dat Renske mijn vrouw zou worden. Niet lang daarna hebben we dan ook verkering gekregen, in Den Bosch." Renske: "Daar is ons daten officieel een relatie geworden, op 15 april 2018. Dat was absoluut speciaal omdat we geen van beiden 'echte' relaties hadden gehad. Ik heb wel verkering gehad met iemand op mijn vijftiende, maar dat hield na anderhalf jaar op. En het was totaal niet te vergelijken met wat ik nu met Roel heb. Vanaf dag 1 waren wij al duidelijk een team. Afzonderlijk van elkaar en samen hebben we echt Gods hand ervaren in deze tijd. Zo bijzonder om dit samen te delen!"

Samen op 1 lijn

Renske: "Wat ons daten onder andere zo leuk maakte is dat wij alles, maar dan ook alles gemeen hadden met elkaar! We zaten met alles op een lijn en hadden een hoop dingen hetzelfde. Je zou zeggen dat dat saai is maar in ons geval was dat juist heel goed en leuk! Wij hadden daardoor juist hele leuke en lange gesprekken."

Lol met elkaar

Roel: "Toen we al een tijdje verkering hadden gingen we een dagje winkelen in Enschede. Al pratende letten we totaal niet op waar we liepen. Zo kon het gebeuren dat we de roltrap in de verkeerde richting namen, waardoor we zowat getorpedeerd werden tussen de kledingrekken."
Renske: "Als we samen waren, sneuvelde er ALTIJD wel een koffiekopje. Kwam het door de verliefdheid? Geen idee, maar het gebeurde elke keer weer! Een keer belandde de koffie van Roel zelfs in zijn kruis!"

Huwelijksaanzoek

In mei 2019 deed Roel een huwelijksaanzoek, vertelt Renske: 'Ineens had hij een dagje vrij en wilde hij graag met mij terug naar Nijmegen, waar we onze allereerste date hadden. Ik kreeg een klein vermoeden wat hij van plan was. Hij deed een beetje geheimzinnig en gek namelijk: kortaf, zenuwachtig. Dit kende ik niet van hem. Eenmaal in het Kronenburgerpark ging hij op één knie! We waren met zijn tweeën en het was heel intiem en romantisch op die manier! Ook omdat ik zag hoe zenuwachtig en emotioneel hij was.'

Bruiloft in 2020

Roel: "In 2020 gaan we trouwen en samen leven in Zuid-Limburg! Ik run samen met mijn broer een hoveniersbedrijf waardoor ik niet zomaar kan verhuizen. Gelukkig is Renske bereid deze moeilijke en moedige stap te nemen." Renske: "Wij kiezen ervoor om niet te gaan samenwonen voordat we getrouwd zijn. Vanuit onze geloofsovertuiging ervaren wij dat dit de juiste weg is. Het is niet altijd makkelijk vanwege de afstand maar het is het meer dan waard om straks samen een nieuwe fase in te gaan met zijn tweeën en met God!"

Verhuizing naar Maastricht

Voor Roel verhuist Renske van Winterswijk naar Maastricht: "Ik hoop daar een leuke baan te vinden in een kinderdagverblijf. Roel en ik hebben een hoop 'droomplannen' voor in de toekomst waar we wel eens over praten. Waarin we iets kunnen betekenen voor andere mensen. Maar eerst moeten we samen ons leven invulling geven."

Drievoudig snoer

Roel hoeft Renske niks te vertellen, zegt hij: "Ze weet wat ik denk en voel. Ze steunt me op zwakke momenten en brengt me zo ontzettend veel positiviteit en optimisme. Ik vind het zo mooi dat ze in alles zo eenvoudig en écht is en dat we zo eensgezind zijn. Daarnaast is ze ontzettend mooi! Maar boven alles vormen we een drievoudig snoer met God; dat had ik nooit durven te dromen dat ik iemand zou ontmoeten waarmee dit werkelijkheid is."
Renske vindt alles leuk aan Roel: "Zijn gezicht, zijn humor, zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen. En hij is super romantisch! Zijn liefde voor God en dat we elkaar daar zo enorm in kunnen opbouwen. We hebben elkaar echt nodig. Hij laat me echt vrouw voelen en zijn en laat zien dat hij me waardeert. Omdat een relatie eigenlijk helemaal nieuw is voor hem is alles wat hij doet puur en oprecht! Dat vind ik zo bijzonder!"
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Jeanne en Henk Henk & Jeanne ©
Succesverhaal - Jeanne en Henk
Succesverhaal - Nienke en Bram  Bram en Nienke  ©
Succesverhaal - Nienke en Bram
Succesverhaal - Rafaëla en Daniël Rafaela en Daniel Phaf ©
Succesverhaal - Rafaëla en Daniël
Reacties (1)
  • Mooi,

    MOOI!!!
    Itzu | 18-10-2020 | 15:15 | NL