christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Jeanne en Henk

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 03-06-2022 16:11
Na een tip schreef Jeanne zich in bij datingsite FunkyFish.nl. Daar raakte ze onmiddellijk onder de indruk van Henk. "Ik zag een foto van Henk voorbijkomen en dacht: wat een knapperd!"

'Waar vind je nog een christelijke levenspartner?'

Jeanne: "Mijn broertje verloofde zich met een christelijke vrouw. 'Waar vind je nog een christelijke levenspartner?' verzuchtte ik tegen hem vanuit mijn eigen verlangen. Waarop hij antwoordde dat zijn vrienden op FunkyFish.nl zaten. In eerste instantie wilde ik daar niks van weten, maar mijn nieuwsgierigheid won het."

Geen reactie...

Jeanne trok meteen de stoute schoenen aan: "Ik schreef Henk een berichtje, maar kreeg geen reactie. Na een paar dagen begon ik te twijfelen of het wel goed was gegaan. Voor de zekerheid stuurde ik nog een berichtje:

Hallo Henk,

Is jouw weekend ook begonnen? Nog leuke plannen?
Ik heb je een berichtje gestuurd via het nieuwe gesprekkensysteem, maar het kan zijn dat dat nog niet werkt…en om eerlijk te zijn, ben ik wel een beetje onder de indruk van je foto & (korte, maar krachtige) tekst! Ik wil daarom niet 'achter het net vissen'; om maar in de termen te blijven. Dus stuur ik je ook een flesje. Je lach, open blik, krullen, blauwe ogen… maken dat ik nieuwsgierig ben naar wie daarachter zit. Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Groetjes, Jeanne."


Openingszin vergeten

Henk was al een tijdje lid van FunkyFish.nl en de ene keer actiever dan de andere keer. Hij was aangenaam verrast door Jeanne’s berichtjes: "Wat haar openingszin was weet ik niet meer, maar na haar berichtjes was ik wel heel benieuwd naar wie ze was."

Nuchter

Henk liet er geen gras over groeien en stuurde al snel aan op een date: "Ik hou niet zo van weken berichtjes aan elkaar sturen. Je kunt digitaal een hele leuke klik hebben met iemand terwijl je er dan bij een ontmoeting achter komt dat het in het echte leven niet zo is. Dat vind ik jammer van de tijd."

Gierende zenuwen

Jeanne was blij dat Henk het initiatief nam om af te spreken: "Ik zal nooit vergeten hoe ik me voelde toen ik hem voor het eerst zag op het station. In de trein gierden de zenuwen nog door mijn lijf, maar die verdwenen daarna vrijwel direct." Henk: "Ik was onder de indruk van haar knappe verschijning."

Wandelen in Orvelte

Henk en Jeanne zouden gaan wandelen in Orvelte. Henk: "Ik had een route van 8 km gevonden die we konden inkorten naar 4 kilometer als er geen klik zou zijn. Uiteindelijk hebben we 12 km gelopen en zijn we aansluitend uit eten gegaan – tegen mijn principes in want het was zondag. Daarna heb ik Jeanne met de auto naar huis teruggebracht."

Veel plezier samen

Jeanne: "Vóór onze ontmoeting was ik bang dat Henk misschien een zwaar Drents accent zou hebben, waardoor ik hem niet zou kunnen verstaan. Dat was gelukkig niet het geval. Soms praat ik zelfs platter dan hij! We raakten niet uitgekletst en hadden veel plezier tijdens onze wandeling. Toen hij me naar huis bracht, ging hij met een slakkengang over de snelweg. Op de vraag waarom hij zo langzaam reed, antwoordde hij: 'Dan hebben we nog wat langer.'"

Toekomstplannen

Dat Henk en Jeanne samen verder wilden, was hen beiden al snel duidelijk. Henk: "Jeanne is lief, spontaan en enthousiast. Een vrolijke meid die graag lacht en gemakkelijk contact legt met mensen. Een gevoelsmens. Over enkele maanden gaan we trouwen en samenwonen. Jeanne is ook verkikkerd op Henk: "Hij is lief, zorgzaam en ondernemend. Daarnaast is hij de rust zelve, een hoofdmens. In de toekomst hopen we een gezinnetje te stichten, als het ons gegeven is."

Vrijmoedigheid

Jeanne vond het best spannend om op een datingsite te gaan: "Achteraf ben ik blij dat ik de stap gezet heb! Die vrijmoedigheid wens ik anderen ook toe! De mensen om ons heen zijn blij voor ons, dat wij elkaar gevonden hebben." Henk: "Deze week hoorde ik zoiets als: 'Het kan dus tóch, een leuke christelijke partner vinden via een datingsite.'"
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Ingrid en Robert Robert en Ingrid ©
Succesverhaal - Ingrid en Robert
Succesverhaal - Renske en Roel  Renske Rijstenberg ©
Succesverhaal - Renske en Roel
Succesverhaal - Nienke en Bram  Bram en Nienke  ©
Succesverhaal - Nienke en Bram
Reacties (1)
  • Huisje boompje , en de rest heeft geen contacten meer in de coronatijd.
    Fraank | 26-10-2020 | 20:33 | NL