christelijke datingsite en community

Coviddaten

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 11-11-2020 12:02
Singles Day 2020 is er een zoals nooit tevoren. Ik weet niet of alleen ik het jaar 2020 tot dusverre 'datevrij' heb doorgebracht, maar de kans is groot dat ik niet de enige ben die achter de virusvrije geraniums zit. Vrijwillig of anders. Coviddaten is toch een soort Russische roulette. Al ervaar ik eigenlijk daten in het algemeen al als een dodelijk schouwspel.

En net als ik besluit dat ik het eigenlijk wel goed vind zo, met mijn kat (hoe cliche!) en relatiedrama-vrije leven, gloort er interesse vanuit het andere geslacht aan de mondkapjes-horizon. En och nee, ik heb er geen tijd, zin, geld en energie voor. Nou goed, tijd wel. Laptoprelaties-op-afstand, mijn specialiteit.

Maar ja, gevoelens. Het is van de gekke hoe dat de andere kant van de weegschaal volledig vult. En zo balanceer ik wederom tussen situatie en emotie en denk ik bijna hardop: daar zijn we weer... Als man was ik altijd al 'in touch with my feelings', maar ik kon nog wel eens overboord slaan. Soms letterlijk. Voorzichtigheid is troef, waarschuw ik mezelf.

Schrijven kan ik. Analyseren ook. Van afstand bewonderen heb ik tot kunst verheven. Ik kan iedereen erg goed relatieadvies geven en de meeste van mijn vrienden zijn vrouwen. Maar als je er zelf middenin zit, verlies je het overzicht meestal. Dan zie ik het deel van de vrouw dat ik niet begrijp, dat stukje van mezelf dat ik niet goed kan uiten.

Ik had niet gedacht dat ik dit zou schrijven, maar eigenlijk is het vrijgezelle bestaan veel makkelijker, of in ieder geval eenvoudig. En eenvoud geeft rust en duidelijkheid. Het verlangen naar een relatie zit wel in de weg, maar dat is overzichtelijk en geeft me reden om die bak chocoladeijs te mogen eten. Als er echter daadwerkelijk een gevoel voor iemand ontstaat, gaat alles overboord en sta ik van top tot teen in de fik. Zo zit ik in elkaar.

Hoe nu verder? De chemie is voelbaar, zelfs op afstand. Maar hoe en wanneer gaan we elkaar ontmoeten? Ik vrees dat passie en verlangen niet op anderhalve meter afstand wil blijven. Haar hand vasthouden is al 95 euro boete. Hoe ironisch. Vooralsnog zal deze Single’s Day virusvrij en date-loos voorbij gaan. Ik schrijf deze column en probeer geen liefdesgedichten te maken. Ik draag nog het mondkapje om mijn hart.
Log in om te reageren.
LEES OOK
5 Tips om de lockdown te overleven Pixabay ©
5 Tips om de lockdown te overleven
Het nieuwe normaal biedt hoop voor het daten Matthijn Doekes ©
Het nieuwe normaal biedt hoop voor het daten
Quarantaine tips Matthijn Doekes ©
Quarantaine tips