christelijke datingsite en community

Het nieuwe normaal biedt hoop voor het daten

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 23-04-2020 11:49
Laten we eerlijk zijn: de date-cultuur, pre-corona, liet nogal te wensen over.
Vele vissen heb ik gesproken in mijn tijd hier op Funky Fish en, het moet gezegd, de gekste dingen krijg je te horen over gebeurtenissen in dateland.

Van vrouwen die over trouwen beginnen op de eerste date, tot mannen die zich maar niet lijken te willen binden, hoewel hun profieltekst toch anders aangaf. Van huilende dames die geschokt zijn dat hij alleen maar uit is op 1 ding, tot mannen die ineens hun broek naar beneden doen in de verwachting dat dit indruk zou maken. 'Ik dacht dat het hier (op Funky) anders zou zijn, ik bedoel, het zijn toch christenen hier?' Naïviteit en een gebrek aan galante heren. Er ging veel mis in de Datingstaat der Nederlanden.

Welnu, indien we straks, als al het datingvee weer de weide der liefde mag betreden, inderdaad 'het nieuwe normaal' van de overheid zullen aantreffen, zal de dating-etiquette er heel anders uit kunnen zien. Terug in de tijd zou ik het niet noemen, ouderwets ook niet, want we hebben immers moderne middelen tot onze beschikking en ik mag toch hopen dat we iets flexibeler zijn dan in grootvaders tijd.

Ondertussen heeft Rutte Tinder verboden, nadat gebleken is, dat gebruikers van deze app een grote besmettingsbron bleken door risicovol gedrag te stimuleren. De prostitutie is lam gelegd en er is een sociaal plan bedacht om de betreffende dames om te scholen in andere, minder risicovolle vakgebieden. Betekenisloze seks is voorbehouden aan gestrande relaties die noodgedwongen door quarantaine nog enige tijd samen moet doorbrengen.

Dus help me even door mee te dromen in dit scenario:
Voor je gaat daten, leer je nu eerst iemand beter kennen door bijvoorbeeld videochat, skype en wat dies meer zij. Coronagevaar ligt immers op de loer, dus je moet je dates zorgvuldiger plannen en elkaar een beetje leren kennen om te zien of de volgende stap, een ontmoeting, plaats kan vinden.

Bij de date houd je 1.5 meter afstand, gelijk ons wordt geboden. Je wil toch ook geen boete van € 390, want dat maakt de date reteduur. Zo is er een bepaalde hoffelijkheid wenselijk en van fysiek contact op een eerste date is geen sprake. Geen ongewenste verrassingen of verzwegen bijbedoelingen, je bent hier en er zit niets anders op dan elkaar beter te leren kennen door te praten, te lachen en te observeren.

Na de date lopen jullie samen naar het station, 1.5m in ere houdend en aldaar aangekomen, bedankt ze je met een glimlach en een armzwaai terwijl de trein wegrijdt. Terwijl je naar huis loopt, laat je je gedachten gaan over de dingen die ze zei, de blik in haar ogen en de verwondering die zich meester over je heeft gemaakt. Zij staart door de grote ramen van de trein naar het niets en alles dat er te zien is, verrukt als ze is door de romantiek die haar geboden is en het respect door zijn hoffelijkheid maakt dat ze zich gewaardeerd voelt.

Zo biedt COVID19 dan toch ook mogelijkheden. Misschien zie je bovenstaande helemaal niet zitten, dan wil ik je alsnog bedanken en zwaai ik met gepaste afstand af. Maar voor de mededromers onder ons: voel je die hoop, die verwachting, de prikkelende wens van 'courtship'? Make it happen.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Coviddaten Matthijn Doekes ©
Coviddaten
Quarantaine tips Matthijn Doekes ©
Quarantaine tips
Een dierentuin vol relatietherapeuten Funky Fish ©
Een dierentuin vol relatietherapeuten