christelijke datingsite en community

Ontdek de 4 pijlers van blijvend liefdesgeluk

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 28-04-2022 16:25
Wat is het geheim van gelukkige (echt)paren? Waarom houden zij het zo lang leuk met elkaar? Is dat puur het gevolg van een goede partnerkeuze? Komt het omdat hun verliefdheid nooit verdwijnt? Wetenschappers en relatie-experts Kloens & Van Duijn zochten het uit. In dit artikel delen we hun belangrijkste ontdekkingen.

Elke duurzame relatie rust op vier pijlers

Gelukkige koppels hebben een aantal kenmerken gemeenschappelijk. Kloens & Van Duijn omschrijven vier van die kenmerken als "de kerneigenschappen van een Intieme Duurzame Realistische Relatie (IDRR)". Dit zijn:
  1. Realistische verwachtingen
  2. Respect voor elkaars eigenheid
  3. Veel aandacht voor intimiteit
  4. Trouw door dik en dun
Samen vormen deze aspecten de pijlers van een stabiele liefdesrelatie en een geslaagd huwelijk. Maar wat houden ze precies in? Laten we beginnen met het eerste kenmerk: een realistische kijk.

1. Gelukkige koppels hebben realistische verwachtingen

In een goede liefdesrelatie ken je elkaar door en door. Je hebt een realistisch beeld van jezelf, je partner, je relatie en de liefde, en daaraan gekoppeld realistische verwachtingen. Dit betekent dat je elkaar geen worst voorhoudt door een onbereikbaar romantisch ideaal na te streven. Je accepteert dat jij en je geliefde allebei zowel goede als slechte eigenschappen...
Word Goudvis als je het hele artikel wilt lezen.
LEES OOK
Afwijzing, hoe ga je daarmee om? iStock ©
Afwijzing, hoe ga je daarmee om?
Daten tijdens de corona crisis - in 5 stappen Guus Baggermans ©
Daten tijdens de corona crisis - in 5 stappen
Leukere dates met de juiste vragen Pixabay ©
Leukere dates met de juiste vragen