christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Rafaëla en Daniël

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 20-05-2022 17:45
Rafaëla (29) en Daniël (32) trouwden op 18 mei 2019. Via datingsite FunkyFish.nl leerden zij elkaar kennen, in hun eigen woorden “dankzij de hulp van Onze Lieve Vader”. Rafaëla en Daniel delen hun verhaal graag om andere leden van FunkyFish.nl te bemoedigen.

Op zijn 25ste kwam Daniël tot geloof: “Toen ik voor de Here Jezus koos, brak ik op een radicale manier met pornografie en foute relaties. Daarna was ik zeven jaar alleen, waar ik het ontzettend moeilijk mee had. Ik bad vaak voor een vrouw, en anderen baden met me mee.” Daniël schreef zich in bij FunkyFish.nl maar zijn contacten liepen steeds op niks uit, terwijl hij veel pogingen ondernam.

Hij besloot zijn geluk eens te beproeven op een outdoorweekend van FunkyFish.nl in Duitsland: “Tijdens een workshop daar hoorde ik dat vriendschap de basis is van een relatie. Ik stond daar toen niet echt voor open maar nu kan ik jullie alleen maar gelijk geven.” Geleidelijk aan liet Daniël zijn focus op een liefdesrelatie los: “Ik ging me meer richten op leuke dingen doen met anderen, zonder al te nadrukkelijk op zoek te zijn.”

Rafaëla kreeg het christelijk geloof van huis uit mee, maar had weinig gelegenheid om naar de kerk te gaan: “Tijdens mijn latere puberjaren, ruim tien jaar geleden, was dat een reden om FunkyFish.nl uit te proberen.” Het was een komen en gaan van de site voor Rafaëla, met iedere keer een andere profieltekst en foto, “en veel bijzondere dates. Vast herkenbaar voor andere leden van de site, haha!”

“Ik dacht toen wel even een leuke man te vinden,” vervolgt Rafaëla, “maar nu begrijp ik dat ik nog veel moest leren over een relatie en ook over mezelf.” Buiten FunkyFish.nl om leerde ze een leuke christen jongen kennen, tijdens haar studie. Hij werd haar vriend maar tot haar grote verdriet ging de relatie uit.

In de kring waar Rafaëla lid van was, zaten veel koppels. “Tijdens een gebed dankte iemand voor alle stelletjes in de kring, terwijl ik daar als single zat... Dat vond ik erg pijnlijk, ook al nam ik het die persoon niet kwalijk. Uit ongeduld en met een roze bril op koos ik voor een relatie met iemand die niet geloofde, maar mijn geloof wel respecteerde. Dat ging een paar jaar goed, tot we uit elkaar groeiden.”

“Ik was nu vastbesloten dat ik een christelijke man nodig had en bad ervoor als nooit tevoren. En ik ging weer terug naar FunkyFish.nl. Sinds mijn eerste keer daar was er veel veranderd. Online daten was inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Tegenwoordig zit iedereen overal en altijd op z’n mobieltje. Onderweg in de trein of bus, in restaurants of in de supermarkt. Dat verkleint de kans dat je spontaan iemand tegen het lijf loopt. Zo voelde dat tenminste voor mij. Maar God weet alles te gebruiken. In die veronderstelling ging ik ook op Tinder en Happn, om te kijken of ik daar misschien een christelijke match kon vinden. Dat bleek tegen te vallen; mijn dates liepen op niets uit.”

“Eenmaal terug bij FunkyFish.nl trof ik Daniël aan, onder de nickname 'Again'. Dat was herkenbaar voor mij, omdat ik me zelf ook verschillende keren opnieuw had aangemeld. En hij woonde ook nog eens in Utrecht! Ik verzamelde al mijn moed en schreef hem aan...” Daniël: “Op 18 juli 2018 kreeg ik een bericht van Rafje. Na wat gechat vroeg ze me dezelfde dag nog uit. Geen vrouw had mij ooit uit gevraagd!”

“Drie dagen later spraken we af, om half vier in de middag. Het was een mooie zomerdag en de tijd vloog voorbij. De gesprekken waren vriendschappelijk en lekker ontspannen. We aten wat en voor ik het wist was het half elf in de avond. Ik vroeg haar op een volgende date en ze zei ja. Op onze derde date hadden we een christelijke relatie.”

“We passen heel goed bij elkaar, op alle vlakken. Omdat we dit allebei zien als een gebedsverhoring van de Here Jezus, zijn we binnen een jaar getrouwd. Onze relatie ging zoals in de Bijbel beschreven staat over de liefde tussen een man en vrouw. Voorheen hield ik het niet voor mogelijk dat zoiets kan in deze tijd, maar als je gelooft is voor God alles mogelijk. Hij brengt de juiste partner op je pad als je je eigen idealen op durft te geven en bidt ‘doet U het maar’, als je op zoek durft te gaan naar vriendschap.”

Rafaëla: “Terugkijkend zie ik Gods Hand heel duidelijk in mijn leven. Ik moest echt dingen leren in het hebben van een relatie, voordat ik er klaar voor was. In de tijd dat Daniël zich bekeerde en zich liet dopen, heb ik mij ook laten dopen; het scheelde minder dan een maand. Er zijn veel plekken in Nederland waar we elkaar eerder al tegen hadden kunnen komen maar toch is dat niet gebeurd. Waarom? Dat weet alleen God. Ik geloof dat Hij wist wanneer het tijd was dat we elkaar zouden ontmoeten. Alles ligt in Zijn Hand, ook de tijd.”

Rafaëla en Daniël: “Dankjewel voor al jullie inzet. Jullie werk is zeer gezegend.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Nienke en Bram  Bram en Nienke  ©
Succesverhaal - Nienke en Bram
Succesverhaal - Jennifer en Chris Jennifer Bello ©
Succesverhaal - Jennifer en Chris
Succesverhaal - Nathalie en Bart  Brechtje Hartog ©
Succesverhaal - Nathalie en Bart