christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Singles Day 2.0

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 17-01-2020 10:11
Een paar weken geleden werd ik geconfronteerd met een nieuwe term: Singles Day: een zoveelste dag in het jaar met een thema. Daar zijn er zo veel van, dat Singles Day voor het gemak samenvalt met Sint Maarten. De snoep en chocolaatjes heb je dan toch al in huis en als er weinig kinderen aan de deur komen, heb je een excuus om ze allemaal zelf op te eten. Niet dat je dat anders niet zou doen, maar nu heb je een legitieme reden.

We moeten immers onszelf verwennen, beste singles, op Singles Day. Koop een cadeautje
voor jezelf, neem een dag vrij, trakteer jezelf op appeltaart bij de koffie, koop een spiegel, kijk erin en zeg: 'Ik ben het waard!'. Zoiets is de gedachte erachter, meen ik.

Ik was teleurgesteld in deze opzet. Als professioneel single, een titel die ik mezelf heb gegeven na zoveel jaren partnerloosheid, ga ik met enige regelmaat door zo’n periode waarbij ik mezelf iets extra’s geef. Niemand anders doet het immers voor me en nadat ik uitgehuild ben en de fatalistische gedachten op zijn, kom ik in deze zich herhalende cyclus normaal gesproken bij zinnen en 'doe ik iets extra's voor mezelf'. Zo’n invulling van Singles Day voegt dus niks nieuws toe.

Immers, wederom moet de single voor zichzelf zorgen. Dit, terwijl op vaderdag en
moederdag de betreffende persoon in het zonnetje wordt gezet door anderen, in dit geval de kinderen. Men krijgt ontbijt op bed, een kleurtekening, een cadeautje, wat dan ook. En bovenal de waardering, waarin men zo vaak tekort geschoten is.

Ik stel daarom voor om Singles Day te aanvaarden met deze nieuwe reglementen:
Bevriende mensen in relaties dienen singles mee uit eten te nemen of cadeautjes te geven. Het ontbijt op bed skippen we maar. Niemand wil immers nog ontbijt op bed krijgen van hun moeder als volwassen mens zonder moederissues. De familieleden echter kunnen wel mentale steun geven door hun waardering uit te spreken over het feit dat hun single familielid 'het nog zo goed volhoudt' zonder partner.

Let wel op: op Singles Day is het verboden om negatieve gedachten uit te spreken over het lange wachten dat betreffende ouders voelen te moeten doorstaan door de single’s gebrek aan succes in de liefde. De vraag stellen 'wanneer er nu eindelijk kleinkinderen komen', is uit den boze. Nee, Singles Day 2.0 is er slechts 1 van waardering.

Om in aanmerking te komen voor Singless Day voordelen, moet men wel minimaal 3
maanden single zijn. Voor een gratis maaltijd en cadeautjes zou een aantal mensen anders wellicht een dag voor Single’s Day hun relatie uit kunnen maken, om zodoende volledig te profiteren van deze geweldige dag. Een dag later maakt men het dan weer goed met de ex, maar deze sluwheid ben ik bij deze voor.

Tot slot, ik weet dat Single’s Day nu reeds achter ons ligt, maar ik sta nog steeds open voor gratis etentjes en cadeautjes.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Kerst als single Matthijn Doekes ©
We weten nog wel iemand!
Houd van de zieken Funky Fish ©
Daten en griep
Ontevreden mensen Matthijn Doekes ©
Schelden en dreigementen
Reacties: 0