christelijke datingsite en community

Houd van de zieken

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 27-11-2019 14:02
"Ik hou van je, in goede dagen en slechte dagen, thuis of op werk, altijd, tot de dood ons scheidt, en misschien zelfs daarna nog." Het zijn de geloftes die mijn bacillen tegen mij hebben afgelegd. Al twee weken ben ik ziek. Wat ik heb? Het lijkt alsof de kleine beestjes in mij het rad van fortuin draaien. "Hoest!" "Koorts!" "Geef het een flinke slinger en... nu heeft hij hoofdpijn! Wil iemand een symptoom kopen?"

O, ik weet wat de oorzaak is. Ik liep een halve marathon terwijl ik al ziek was. Daardoor nam mijn afweersysteem ook de benen, en als je afweersysteem van huis is, dansen de virussen op de tafel van de tempel van de Heilige Geest. Twee uur hardlopen? Ik vind dat ik al een medaille verdien als ik kop thee heb gezet!

Daten wordt er niet makkelijker op. Ja, ik kan appen en schrijven. Maar tijdens deze
periode wilde een dame ook met mij bellen. Mijn protesten dat ik ziek was en hoestte,
werden opzij geschoven. Ik probeerde het telefoongesprek nog zo te sturen dat zij veel
aan het woord was, maar helaas – ze wilde vooral over mij horen. Mijn stem was wel
dieper door de hoest, maar ik blafte als een levensvermoeide hond en dat is ook weer niet aantrekkelijk. Ik voelde mij ook onaantrekkelijk. Wie zou van mij houden, ik als hoopje verdriet op de bank, energieloos om iets te doen, toe aan mijn 16 uur slaap per dag naast een berg tissues?

Toch zou je juist moeten daten als je ziek bent. Als mijn date van mij houdt terwijl ik ziek bent, zal ze zeker van mij houden als ik gezond ben. In ziekte en gezondheid, in voor of tegenspoed toch?Hopelijk neemt mijn date dan zelfs een fruitmand voor mij mee, zo een met een dubbele bodem waar chocola in zit. Of een zilveren pil tegen alles.

Dus hou ook van ons, zieken. We kijken misschien stiekem naar de doos
paracetamolletjes, maar we zijn je echt dankbaar. En we beloven niet vreemd te kijken als je naar onze date komt met mondkapjes of een quarantaine-pak.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Singles\' Day 2.0 copixa ©
Singles' Day 2.0
Ontevreden mensen Matthijn Doekes ©
Ontevreden mensen
In de slaapkamer van Femke Halsema Jen P ©
In de slaapkamer van Femke Halsema
Reacties (2)
  • Leuke blog! Als je ziek en met hoofdpijn nog zulk blogs kunt schrijven dan heb je echt een medaille verdient smiley Gaaf!
    Derwentwaterfish | 14-11-2019 | 11:30 | NL
  • Beterschap!
    BoomBambi | 13-11-2019 | 10:33 | NL