christelijke datingsite en community

Internationaal daten via Funky Fish

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 18-03-2022 15:09
Wist je dat Funky Fish ook in België en Duitsland actief is? Enig idee welk voordeel dit biedt? Dat je ook een charmante Vlaamse of leuke Duitser aan de haak kunt slaan! Amai zeg... Ganz toll! Daarnaast is Funky Fish in het Engels beschikbaar en zijn er al enkele Britse en Amerikaanse leden. Dus als je een woordje Duits of Engels spreekt, go for it!

Meer kansen in de liefde

Als je een profiel aanmaakt, krijg je bij ‘Talen die je kunt lezen en/of verstaan’ de mogelijkheid om naast Nederlands ook Engels en/of Duits aan te vinken. Het aanvinken van deze opties vergroot je kansen in de liefde.

Hoe werkt het?

Op de beheerpagina van je profiel kun je dus aangeven of je ook met mensen uit het buitenland in contact wilt komen, door de talen die je begrijpt aan te vinken. Daarnaast kun je onderaan de beheerpagina een apart Engelstalig of Duitstalig profiel aanmaken: met Google Translate kom je een heel eind smiley

Handige tips om een match te vinden (in binnen- of buitenland)

Via Funky Fish kun je op verschillende manieren contact leggen met anderen: je kunt berichtjes sturen, bloggen en op blogs reageren, lid worden van verschillende scholen (interessegroepen), aan uitjes deelnemen of zelf een uitje organiseren. Nog een belangrijke tip: zet de opties ‘Landgenoten’ en ‘Taalgenoten’ op de pagina ‘Nu online’ uit, om de Duitse leden die online zijn ook te kunnen zien. Onze datingadviezen helpen je beslagen ten ijs te komen.

Stuur een persoonlijk berichtje

Als je een aansprekend profiel ziet, lees het aandachtig door en stuur een bericht! Wat heb je te verliezen? Niks toch? Begin je bericht met een aanhef zoals ‘Hey Ruben’ of ‘Guten Tag, Fish33!’ Dat maakt het persoonlijk. Schrijf geen standaard verhaal dat je telkens hergebruikt maar beschrijf waarom het profiel je aanspreekt en stel een persoonlijke vraag.

Wees voorzichtig met humor

Gevoel voor humor is persoonlijk en verschilt per cultuur. Wees je daarvan bewust. Natuurlijk kan een leuke grap een ijsbreker zijn. Maar voor hetzelfde geld schiet je opmerking in het verkeerde keelgat. Als de ontvanger van je bericht een ander gevoel voor humor heeft of niet begrijpt wat je bedoelt, maak je geen geweldige eerste indruk.

Houd je eerste bericht kort

Houd je eerste bericht kort en bondig. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met zoiets als ‘Sorry, my German is not that good, but I will do my best smiley’, gevolgd door een paar vragen. Vermijd complimenten over het uiterlijk en doe geen seksuele toespelingen (dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen). Sluit af met een vriendelijke groet en je naam of alias.

Wat als een reactie uitblijft?

Als je bericht is verstuurd begint het grote wachten... Krijg je een bericht terug? Helaas is het vrij gebruikelijk dat mensen niet reageren. ‘Ik krijg geen reacties' is een van de meest geuite klachten op Funky Fish. Het enige wat we kunnen zeggen is: geef zelf het goede voorbeeld. Als je wilt dat anderen op jouw berichten reageren, reageer dan ook op de berichten van anderen.

Wees vriendelijk en beleefd

Krijg je zelf een bericht van iemand met wie je geen contact wilt, wees dan zo beleefd om een berichtje terug te sturen.* Bedank de ander vriendelijk voor zijn/haar bericht, geef aan dat de interesse niet wederzijds is en dat je verder geen contact wilt. Wil je graag met rust gelaten worden als je aangegeven hebt dat je geen contact (meer) wilt? Laat anderen dan ook met rust als zij aangeven geen contact (meer) te willen met jou.

*Een uitzondering geldt voor berichtjes waarin je niet persoonlijk wordt aangesproken. Dit zijn vaak de bekende copy-paste mailtjes die meerdere mensen krijgen. Daar hoef je niet op te reageren. Mail alleen terug als blijkt dat de ander zich verdiept heeft in jouw profiel.

Tips voor over de grens?

De volgende tips kregen we van Anne, die haar Norbert leerde kennen via Funky Fish. Zoals we eerder in dit artikel al vermeldden, is zij een Nederlandse en hij een Duitser. Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze in Duitsland. De tips van Anne kun je toepassen op zowel binnenlandse als buitenlandse contacten smiley

• Als je avontuurlijk ingesteld bent, heb je een streepje voor. Heb je een hekel aan verandering, dan gaat internationaal daten niet werken.
• Sta open voor andere ideeën, wees open-minded. Dat is sowieso handig als je gaat daten maar helemaal wanneer je gaat daten met iemand uit het buitenland. Stel je open voor de woonplek van de ander en verdiep je in zijn/haar achtergrond.
• Leer zo snel mogelijk de taal van de ander. Dan kan je beiden in je eigen taal met elkaar spreken.
• Kom elkaar tegemoet. Letterlijk. Spreek voor je eerste ontmoeting af op een plek dief halverwege jullie woonplaatsen ligt.
• Bereken de kosten vooraf: als je beiden over weinig geld beschikt is een lange afstandsrelatie niet aan te raden. Denk alleen al aan de reiskosten...
• Als je jonge kinderen hebt is het ook niet handig, maar als ze volwassen zijn mag je best aan jezelf gaan denken.
• Zeg niet bij voorbaat 'verhuizen, no way!' of 'elders werk vinden lukt me niet'. Houd indien mogelijk je eigen huis nog even aan. Niet omdat je geen vertrouwen in de relatie zou hebben maar omdat het fijn is ook nog een eigen plek te hebben.
• Indien jij degene bent die gaat verhuizen, vrees dan niet teveel voor verlies van vrienden. De goede weten je echt nog wel te vinden. Die verheugen zich over de logeerplek in het buitenland. Natuurlijk ga je elkaar wat minder zien. Maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren om het contact te onderhouden.
• Investeer ook in nieuwe contacten. Bijvoorbeeld binnen je nieuwe kerk/gemeente.
LEES OOK
Over liefde en liefhebben iStock ©
Over liefde en liefhebben
Over seks gesproken, deel 2 Pixabay ©
Over seks gesproken, deel 2
Hoe kies je een partner? iStock ©
Hoe kies je een partner?