christelijke datingsite en community

De Serial Single

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 07-10-2018 17:52
Een Serial Single houdt geen enkele relatie vol. Natuurlijk wil hij graag een vaste relatie, misschien zelfs trouwen. Toch komt het er steeds maar niet van. Uiteindelijk eindigt hij weer alleen op de bank. Waar ligt dat aan?

Zowel mannen als vrouwen kunnen Serial Single zijn. Voor het gemak beperk ik me in deze column echter tot de hij-vorm.

Type I is iemand die van relatie naar relatie fladdert en telkens weer alleen eindigt, uit angst dat hij de beste match misloopt. De kans is groot dat hij daardoor juist achter het net vist, omdat hij ondertussen geweldige kansen aan zich voorbij laat gaan.

Wat is er aan de hand met Serial Single Type I? Meneer ligt goed in de markt bij de dames en is zich daarvan bewust. Hij heeft dus veel keuzemogelijkheden. Dit leidt tot stress en besluiteloosheid. Wat hem parten speelt, is FOMO of FOBO.

FOMO is de afkorting van Fear of Missing Out: de angst iets leuks of belangrijks te missen. FOMO is een typisch verschijnsel van deze tijd, waarin we voortdurend aan allerlei prikkels bloot staan. Die prikkels bewust beperken of verminderen voelt als onszelf tekort doen.

FOBO is een variant van FOMO. Het staat voor Fear of Better Options en is een luxe probleem. Je kunt namelijk alleen FOBO ontwikkelen als je veel keuzemogelijkheden hebt. Je ziet dan door het bos de bomen niet meer waardoor je bang bent dat je de beste optie mist.

Omdat angst verlammend werkt, is de kans groot dat FOMO of FOBO omslaat in FODA: Fear of Doing Anything. In deze fase is Serial Single Type I het spoor helemaal bijster. Als een doodsbang hert staart hij in de koplampen, verstijfd, niet in staat nog maar één stap te zetten.

Hoe zit het dan met Serial Single Type II? Ook hij heeft de ene relatie na de andere en eindigt steevast in zijn uppie. Wat is het probleem van Type II? Hij wil graag maar kan niet. Zijn sociale intelligentie is gebrekkig ontwikkeld, waardoor hij zich slecht kan verplaatsen in anderen.

Inlevingsvermogen is een essentiële relationele vaardigheid. Hier stuit Type II op onkunde of onvermogen. Omdat hij een waardeloos voorbeeld heeft gehad en/of een ontwikkelingstrauma heeft opgelopen.

Het vermogen om jezelf te beperken is eveneens een essentiële relationele vaardigheid. Dit is iets waar Serial Single Type I mee worstelt. Omdat hij het onderste uit de kan wil halen. Zowel Type I als Type II worden vaak afgeschilderd als narcist. Maar of dat altijd terecht is...?
Log in om te reageren.
LEES OOK
Seksdate Funky Fish ©
Seksdate
Two beautiful birds Pixabay ©
Two beautiful birds
Stil is het Funky Fish ©
Stil is het
Reacties (2)
  • Vreemd dat je dat niet begrijpt, jij begreep toch altijd vrouwen, of toch niet of toch wel of toch niet of toch wel...?!
    Leuk als je jezelf zo vaak tegenspreekt, dan wordt et wat verwarrend..

    Maar et ging toch over et feit dat vrouwen niet verder kijken dan een foto, en niet een profiel...?!

    Moet ik et weer begrijpend schrijven..?
    Zei las mijn profiel en de rest is geschiedenis
    Jij kan dit idd niet begrijpen want een ieder die jou tegen je grijze haartjes instrijk blokkeer je dus, kan je erg weinig profielen lezen


    En wat Vrouw in mij ziet..?

    ALLES WAT ZE NIET IN JOU ZIET EN WAT JIJ NIET HEBT...!!!
    2 someone 73 | 08-10-2018 | 22:10 | NL
  • Leuk blog, Maar Jacuzie, zo leuk om te lezen dat je de ene keer meeleeft met de dames, als zijnde de begrijpende man, en zoals hier vervolgens genadeloos af rekenend met de in jouw ogen de niet begrijpende vrouw...


    Mag ik dan de uitzondering op jouw regel zijn, mijn vrouw las wel mijn profiel en mijn blogs, en de rest is geschiedenis, en hoe verging et jou...?
    2 someone 73 | 06-10-2018 | 22:48 | NL