• Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Bindingsangst, verlatingsangst en hechting

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 25-07-2018 13:56
Wil je graag een partner maar benauwt een relatie je al snel? Durf je er niet 100 procent voor te gaan? Of wil je niets liever dan je geliefde vertroetelen en álles samen doen? Slaan twijfel en paniek toe zodra een ander echt voor jou kiest? Mogelijk heb je dan bindings- of verlatingsangst omdat je onveilig gehecht bent. Wat als dit het geval is?

In het artikel Veilige hechtingsstijl bevordert goede relatie beschreven we het belang van een veilige hechting. Daar kregen we aardig wat reacties op. Singles die onveilig gehecht zijn, gaven aan dat ze vastlopen in hun liefdesleven. Ze worstelen met bindingsangst of verlatingsangst, of met een combinatie daarvan.

Bindings- of verlatingsangst: hoe ga je daarmee om?
Een aantal van de FunkyFish-leden die op het artikel reageerden, is gescheiden. Sommigen van hen zijn bang dat hun kinderen ook een onveilige hechtingsstijl ontwikkelen. Anderen hebben een partner bij wie ze bindings- of verlatingsangst vermoeden. Zij willen weten hoe ze daarmee om moeten gaan. In alle reacties klinkt de vraag naar een oplossing door.

Hoe verander je een onveilige hechtingsstijl?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat geen makkelijke oplossing voor een onveilige...
Word Goudvis als je het hele artikel wilt lezen.
Reacties: 0