christelijke datingsite en community

Overlevingstips voor Valentijnsdag

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 09-05-2019 17:24
Bij funkyfish.nl is het 365 dagen per jaar Valentijnsdag. Op deze datingsite kun je elke dag een romantisch gebaar maken. Daar hoeft het niet per se 14 februari voor te zijn. Toch kan Valentijn je wel een extra zetje geven. Klopt jouw hart op Valentijnsdag alleen maar sneller van angst of ergernis? Lees dan vooral verder.

Dat Valentijnsdag voor de deur staat, kan je haast niet ontgaan zijn: de media, winkels en webshops besteden er volop aandacht aan. In aanloop naar 14 februari kleuren etalages, Facebook en Instagram rood van de hartjes en rozen. En of je Valentijnsdag nu vreselijk vindt of niet, het biedt je mooie kansen, die we verderop zullen toelichten.

Van origine is Valentijnsdag bedoeld voor singles. Dat koppels de doelgroep zijn geworden komt omdat etentjes en cadeaus commercieel gezien interessanter zijn dan liefdesverklaringen. Hierdoor is Valentijnsdag uitgegroeid van een dag waarop singles iemand die ze leuk vinden voor het eerst benaderen tot een dag waarop verliefde stelletjes hun relatie bevestigen.

Hoe stelletjes elkaar romantisch verrassen, wordt vaak breed uitgemeten op social media. Bij singles kan dit gevoelens van gemis aanwakkeren, aldus onderzoekspsycholoog Peter McEvoy: ‘Als ik alleen ben en op social media zie dat anderen een geweldige tijd hebben met de liefde van hun leven, dan zal dat mijn gevoelens van eenzaamheid versterken.’

Mensen delen vooral hun geluksmomenten online, waardoor we ons allemaal wel eens minder kunnen voelen. Alleenstaanden met sociale angst zijn extra gevoelig voor dat soort berichten, zegt McEvoy. In hun beleving gaapt er een gigantische kloof tussen het (ogenschijnlijke) relatiegeluk van anderen en de sociale ontoereikendheid die ze bij zichzelf ervaren.

McEvoy ziet online dating als een goede eerste stap naar de overwinning van sociale angst. Maar uitsluitend online zijn op een datingsite kan de angst juist verergeren, waarschuwt hij. Daarom is het belangrijk om niet alleen rond te kijken maar ook te mailen, te daten en deel te nemen en aan verschillende activiteiten (zoals de funky feesten en uitjes).

Alleen als je je in uiteenlopende sociale situaties begeeft, kun je je contactuele vaardigheden beter ontwikkelen en je zelfvertrouwen vergroten. Daarbij kan Valentijnsdag je een duwtje in de rug geven. Valentijn biedt je namelijk een uitstekend aanknopingspunt voor contact. Op een datingsite kijkt niemand er raar van op als je een aardig berichtje stuurt. Integendeel zelfs.

In een enquête over Valentijnsdag onder 5.000 singles (2015) kwam naar voren dat ruim 90 procent van de respondenten vurig hoopt op een Valentijnsboodschap. Dit betekent dat maar liefst negen van de tien singles hartstikke blij zijn met een berichtje voor Valentijn! Een prima reden dus om de stoute schoenen aan te trekken en andere singles te benaderen.

Je kunt een berichtje sturen naar één persoon die jou leuk lijkt, maar er is niets mis met het benaderen van verschillende mensen. Met een beetje geluk komen daar één of meer contacten uit voort. En dat vergroot de kans dat er iemand bij zit met wie er op korte of lange termijn iets moois kan opbloeien...

Als je verschillende mensen een berichtje stuurt, gebruik dan geen standaardtekst die je telkens kopieert en plakt. Spits elk bericht toe op de persoon naar wie je het stuurt en houd je tekst kort. Stel oprecht geïnteresseerde vragen en haak daarbij bijvoorbeeld in op wat die persoon in zijn of haar profieltekst heeft staan. Probeer te spreken in de liefdestaal van de ander en laat seksuele toespelingen achterwege.

Mocht geen van je nieuwe contacten uitmonden in een liefdesrelatie, dan heb je in elk geval een één of meer mensen met wie je naar een funky uitje of feestje kunt: wel zo gezellig. En onthoud: op funkyfish.nl is het elke dag Valentijnsdag, dus het hangt niet op 14 februari. Elke dag is een dag vol nieuwe kansen: durf ze te grijpen!
LEES OOK
Singles Boeken Top 10 Pixabay ©
Singles Boeken Top 10
Welke liefdestalen spreek jij?  iStock ©
Welke liefdestalen spreek jij?
De Klik Pixabay ©
De Klik