christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Welke liefdestalen spreek jij?

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 15-01-2019 14:15
In zijn bestseller 'De vijf talen van de liefde' onderscheidt Gary Chapman vijf liefdestalen: tijd en aandacht, positieve woorden, hulpvaardigheid, lichamelijke aanraking en cadeaus. Inzicht in die liefdestalen helpt koppels elkaar beter te begrijpen. Heel nuttig voor stelletjes en echtparen, maar kun je er als single ook iets mee?

Volgens Chapman wel. Iedereen verlangt naar liefde, benadrukt hij in Liefdestalen van singles. Elk mens heeft een diepgewortelde behoefte om geliefd te worden en lief te hebben. Als single wil je je geliefd voelen door de mensen die belangrijk voor je zijn: je familie, je vrienden en natuurlijk die ene speciale persoon die je snel hoopt te ontmoeten. Daarnaast wil je graag merken dat zij jouw liefde nodig hebben en waarderen.

Liefde kunnen geven en ontvangen bevordert je welzijn; of het nu naastenliefde, vriendschap, ouderliefde of romantische liefde betreft. Als je je geliefd en nodig voelt, ben je beter bestand tegen de druk van het leven. Ervaar je geen liefde, dan kun je het leven als leeg en zinloos ervaren. Dat verklaart waarom liefde kunnen uiten en ervaren voor singles het belangrijkste doel is in de zoektocht naar waarde en betekenis, legt Champman uit.

Liefde is een essentiƫle basis voor relaties...
Word Goudvis als je het hele artikel wilt lezen.
Reacties: 0