christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Echo's van mijn ex

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 28-01-2018 10:49
"Oh Jack. I’ll never let go."
Zondagavond en we zitten bij mij thuis op de bank Titanic te kijken. De een kijkt voor het zinkende schip, de ander voor de muziek van de soundtrack en de violist. De een is geïnteresseerd in de tragische liefde die nooit mocht zijn en nooit zal kunnen zijn, de ander kijkt gefascineerd naar de lijdensweg van Jack of Leonardo. Een van ons humt mee op de muziek, smachtend naar het moment om met Céline Dion mee te zingen. Zij houdt mijn hand vast. Met mijn andere hand draai ik rondjes door haar haar en op haar hoofd, terwijl mijn gedachten gewoon afwezig zijn. Zij knijpt in mijn hand en ik knijp uit reflex terug. Door de muscle memory komt een gedachte bij mij binnen: ik heb dit eerder gedaan.

Het klopt, ik heb dit eerder gedaan. Een paar jaar geleden heb ik een relatie gehad met een ander persoon. Met haar heb ik ook handen vast gehouden. Zij kneep ook wel eens in mijn hand, en ik kneep terug. Ik draaide dezelfde rondjes door haar haar en over haar hoofd. Zoals ik nu D. meesleep naar hippe koffiezaken waar ze anders nooit komt, nam ik toen N. mee naar hippe zaken waar zij nooit kwam. Om onze eerste maand samen te vieren, welk label 'samen' ook was, gaf ik N. een zwart-witte knuffel, een koe. Vanavond wil ik D. een zwart-witte knuffelpanda (genaamd Amanda) geven omdat we ook een maand met elkaar zijn omgegaan. D. vertelde aan haar ouders dat ik haar vriend was, en zo was kennelijk de conclusie dat we wat hadden. N. vroeg mij 'of we nu wat hadden'. Relaties beginnen bij mij nooit normaal.

De gedachte aan N. beangstigt mij. Met haar ging het uit, we groeiden uit elkaar, in goede en slechte tijden. Als ik hetzelfde doe met D., zal ik dan dezelfde fouten maken, zullen we uit elkaar drijven tot we ontdekken dat er een berg tussen ons in bevindt? Ben ik sinds N. niet meer gegroeid zodat ik mij hetzelfde gedraag, of is D. gewoon een vertraagde rebound?

Aan de andere kant ben ik ook mijzelf. Mijn karaktereigenschappen blijven nu eenmaal bij mij. Ik ben niet puur 180 graden veranderd, alleen maar vanwege N. Alsof ze drie jaar later nog steeds een claim zou kunnen leggen op mijn eigenschappen. Ik ben wie ik ben, en een voorliefde voor het weggeven van zwartwitte knuffels raak ik niet zomaar kwijt.

"Wat is er?" vraagt D.
Zou ik aan haar moeten vertellen dat ik een echo aan N. in mijn hoofd heb? Volg ik de echo’s, of doe ik nu juist wat anders?
Ik kijk over haar schouder naar mijn tas. Het hoofd van de panda steekt er bovenuit. Ik doe het deze keer anders: de panda blijft van mij. Het is een protest tegen N. en eigenlijk is de panda te lief om weg te geven. Ik heb oogcontact met Amanda-panda.
"I’ll never let go", zeg ik.
Bijna onzichtbaar knikt de ze. We begrijpen elkaar – pandas before girlfriendas.
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • Een ding begrijp ik niet aan dit verhaal: Het zal door een vrouw toch nooit onopgemerkt blijven als haar date zichtbaar een knuffelbeer in zijn tas heeft zitten?!
    Jehudica | 21-06-2018 | 19:30 | NL