christelijke datingsite en community

Match of mismatch

Column door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 16-01-2018 11:20
Men neme een portie liefde. Voeg daar een snufje romantiek aan toe. Schenk een eetlepel interesse bij, roer er wat passie doorheen, laat 3 maanden sudderen en voilá een match is geboren.

Was het maar zo simpel. Voordat je de liefde van je leven hebt ontdekt, ben je meestal een aardig portie misbaksels, overgare schotels en verpieterde prutjes verder. Maar als je de puinhopen van je datingleven overziet kan dat ook weer heel leerzaam zijn. Er is een theorie die zegt dat je 10.000 uur nodig hebt om een vaardigheid te leren. Zou dat ook gelden voor daten en het leren aangaan van een relatie?

Ik ben van het romantische type. Dat maakt dat ik geen voorstander ben van het theoretiseren van liefde en daten. Ik geloof namelijk niet dat liefde wetenschappelijk te verklaren is. Althans, tot op zekere hoogte. Natuurlijk hebben onder meer achtergrond, gedeelde interesses en aantrekkingskracht ermee te maken. Maar liefde heeft voor mij ook iets magisch en mysterieus in zich. Iets dat logischerwijs niet te verklaren valt.

Toen ik zelf aan het daten was klooide ik in mijn beleving maar wat aan. En nu ik een relatie heb is dat naar mijn idee niet anders. Ik doe maar wat en het gaat allemaal grotendeels vanzelf. Al ben ik me er heel goed van bewust dat het belangrijk is om tijd en aandacht te besteden met en aan elkaar. Daar maak ik dan ook bewust en onbewust tijd voor.

Zou een relatie zijn als een plant, die je elke dag wat water een aandacht moet geven om hem in leven te houden en te laten bloeien? Dat vergt discipline en doorzettingsvermogen en klinkt in mijn oren al snel als werk. Vaak heb ik horen zeggen dat een relatie ook werken is en dat het niet altijd vanzelf gaat. Toch denk ik dat als een relatie al snel als werken voelt, waarvoor je veel moeite moet doen, je vermoedelijk niet in de juiste relatie zit.

Dit begint misschien wat teveel te klinken als psychologie van de koude grond. Niet mijn professie. Ik pretendeer absoluut geen expert te zijn op het gebied van de liefde en relatieadvies. Wat ik wel weet uit eigen ervaring en uit hetgeen ik meemaak in mijn omgeving is hoe pijnlijk het kan zijn als je een relatie aangaat met iemand die eigenlijk niet bij je past. Op korte termijn kan dat nog best aardig uitpakken, maar op lange termijn is het een recept voor een hoop relatieleed. Wees wijs in je keuzes op het gebied van de liefde is waarschijnlijk de moraal van dit verhaal. Veel liefde en geluk gewenst in 2018!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Zij vertegenwoordigt de verstandige kant in mij Pixabay ©
Zij vertegenwoordigt de verstandige kant in mij
2018, lekker loslaten! Funky Fish ©
2018, lekker loslaten!
Nieuwe vlam versus oude liefdes Funky Fish ©
Nieuwe vlam versus oude liefdes
Reacties (3)
  • Quote "een relatie zijn als een plant, die je elke dag wat water een aandacht moet geven om hem in leven te houden en te laten bloeien? Dat vergt discipline en doorzettingsvermogen en klinkt in mijn oren al snel als werk."

    Ik denk als je in een goede relatie zit, dat je de plant elke dag graag water wilt geven. Dat gaat vanzelf zoals jij dat in je huwelijk ook deels ervaart Paula. Zo kun je ook een huisdier hebben die je maar al te graag eten geeft, omdat je van het dier en het leven houd.
    Jan | 11-02-2018 | 17:10 | NL
  • Het blijft een wonder als je in de datingwereld uiteindelijk die ene vindt die voor de rest van je leven samen is.
    Maar het vereist mijns inziens en door ervaring rijk geworden toch enige zelfkennis als je toch al wat ouder bent en nog steeds single. Maar dat is mijn mening, zoveel mensen, zoveel verhalen en... zoveel ervaringen. Geluk gewenst allen voor een nieuw datingjaar!
    Adriano | 12-01-2018 | 17:10 | NL
  • Mijn/ons recept
    Men neme Funky Fish
    Lees een willekeurig profiel (waar een gedicht staat)
    Men neme de moed om een fles te sturen
    De ander neemt et fatsoen om te antwoorden
    Zonder husselen, kloppen, blancheren, koken, wokken of in de oven....
    Voilà (Cas Spijkers) een relatie is geboren...

    Eerst was ik een expert in hoe et niet moest...
    Mijn/ons recept................... Gewoon jezelf zijn, ECHT JEZELF ZIJN...!!!!

    Leuke column..!!! en ik wens je/jullie etzelfde voor 2018
    2 someone 73 | 12-01-2018 | 16:06 | NL