christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Later

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 18-08-2017 16:20
Vaak heb ik ’s avonds na mijn werk een afspraak. Vanwege een commissie, Bijbelstudie of een avond met vrienden. Als ik dan thuis kom, wil ik vaak nog even m’n eigen ding doen. Ken je dat?

Dat ‘eigen ding doen’ resultaat de laatste tijd echter haast steevast in het pas gaan slapen rond half 2. Op een gegeven moment ben ik zo moe dat ik chagrijnig word bij het idee dat ik mijn tanden moet poetsen, mijn make-up eraf moet halen, mijn pyjama aan moet trekken, alvast na wil denken over wat ik de volgende dag aan doe omdat ik zo lang mogelijk wil blijven liggen enz.
Zeg nou zelf, dan kun je toch beter nog even op de bank blijven zitten?

Een tijd geleden had ik weer zo’n avond. Ik had zelfs nog iets heel nuttigs gedaan rond 00:00 uur voor een congres dat ik organiseer. Het was weer half 2 geworden voor ik in bed lag, maar de volgende dag was een feestdag: ik had vrij en kon dus uitslapen!
Ware het niet dat ik in de straat woon waar de Koningsdagmarkt schijnbaar elk jaar plaatsvindt! Omdat ik eerdere Koningsdagen altijd ergens anders had gevierd, en ik ook niet de huis-aan-huisbladen verslind, was ik niet op de hoogte van dit heugelijke feit dat minder heuglijk bleek te zijn toen er om 05:00 uur al mensen bezig waren hun kraampje in te richten. Ik moest zelfs over de kleedjes heen stappen om de straat te bereiken! Het moest niet gekker worden toch?
Het uitslapen werd 'em dus totaal niet, helemaal omdat er in het holst van de ochtend een meisje aan het zingen sloeg en niet ophield met het inzetten van haar top-50 liedjes en bijbehorende zangtalenten. Gevolg: weer een nacht weinig geslapen en een brakke vrijmarkt-vrienden-tompouce-Oranjes op TV-samen eten-dag lag op me te wachten.

Een paar avonden later kwamen er vrienden over de vloer. Super leuk! Good times, good times. Echter, de klok tikte verder en verder en hield maar niet op!
Als ik het me goed meen te herinneren, sloeg hij wederom 02:00 uur eer ik sliep.
Dat mocht de pret de dag erna gelukkig niet drukken: een kerkdienst, lange en leuke vergadering + 2 koffies, een latte en 2 cappuccino’s later was ik topfit!

Inmiddels is het vrijdagavond en slaat hij weer. Die klok bedoel ik.
Gelukkig; het is pas 22:00 uur en heb ik nog zeeën van tijd voor het 02:00 uur is.
De 5 koffies van vandaag geven me het gevoel dat ik nog een hele dag voor me heb

Ik heb nog tijd om slaap in te halen, maar het leven is te leuk om niet wakker te zijn. Teveel om te beleven, teveel om te doen. Teveel dromen om waar te maken, teveel mensen om te spreken en teveel passies om te slapen...mijn hart is te bewogen en teveel voor God aan het kloppen om inspiratie te missen…

Waar droom jij van?
Log in om te reageren.
Reacties: 0