christelijke datingsite en community

Datende Vrouwen

Column door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 24-04-2017 09:38
'Voor sommige mannen is de titel sukkel eigenlijk nog te veel eer', zei de buurvrouw. Die term was, bij nader inzien, toch niet echt van toepassing op haar vorige date. Daarmee zou ze hem tekort doen. Ze voelde zich dan wel niet tot hem aangetrokken, maar hij had in ieder geval nog iets interessants te melden.
Haar allerlaatste date was pas echt het diepste dieptepunt dat ze ooit in haar datingleven had bereikt.

Ze hadden over werk gepraat. En al snel was zij tot de conclusie gekomen dat het hem op werkgebied totaal aan ambitie ontbrak. “Je hebt toch zelf ambitie in je werk? Daar heb je zo’n man toch niet voor nodig?”, onderbrak ik de buurvrouw. Ik weet ook niet waar ik het vandaan haalde, maar opeens voelde ik de behoefte om op te komen voor de voor mij verder totaal onbekende man. Puur medelijden was het. Ik had met hem te doen nu hij het slachtoffer was geworden van de datingdriften van mijn buurvrouw.

Het boeide buuf verder niet. Ik geloof dat ze me niet eens hoorde. Ze ratelde verder over dat de man nog één of ander sneu cursusje deed, in de avonduren. Veel stelde het niet voor.
En zijn vakantieplannen waren ook al zo triest. Ze had hem daarom maar naar Australië gestuurd. Hij had haar namelijk verteld dat hij er al jaren van droomde om daar een keer heen te gaan. Dat was er tot nu toe steeds niet van gekomen. Deze zomer had hij al een vakantie geboekt. Naar Griekenland. Dat was namelijk wel net zo makkelijk, goedkoop en niet zo ver vliegen. Waarom zou je uitstellen tot later wat je nu al kan doen?, had buuf gezegd. Dat vond haar date eigenlijk ook wel. Dus zou hij er nog eens over nadenken.

Buuf vond het wel goed van zichzelf dat ze hem zover had gekregen. Maar de klik was er overduidelijk absoluut niet geweest. Nee, een man die zich door een hem nog vrijwel onbekende vrouw laat vertellen waar hij naartoe moet op vakantie, leek mij ook niet bepaald geschikt. Sowieso een beetje dubieus, zo’n meegaand typje. Maar misschien had hij maar gewoon ingestemd met haar idee. Om er vanaf te zijn.

In ieder geval was het voor mij hoog tijd om weer eens op te stappen. Ik liep de trap op en dacht na over m’n eigen datingleven. Het resultaat daarvan trof ik bij thuiskomst aan op de bank. Hij deed zijn bijnaam eer aan. Hij was in slaap gesukkeld, terwijl hij op mij zat te wachten, en snurkte. Ik zag dat hij geen witte, maar twee verschillende sokken droeg. In één ervan zat een groot gat. Ambitie was verder ver te zoeken, bij deze man, op dit tijdstip van de dag. Op vakantie wil hij dit jaar niet. En gisteren is hij ook nog vergeten de vuilnis buiten te zetten. Deze man is zeker geen match voor de buurvrouw.
Hij hoort bij mij.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Het gevoel is weg Pixabay ©
Het gevoel is weg
Echt Funky Fish ©
Echt
De waaromvraag Funky Fish ©
De waaromvraag
Reacties (3)
  • Ja, Annejan, ik heb wel een bank maar geen vent! smiley smiley Ik zeg maar....
    Blauwtje | 28-04-2017 | 23:22 | NL
  • Ja, wel geweldig geschreven zeg. Leuke twist.
    WijntjeDoen | 26-04-2017 | 15:43 | NL
  • Zo zie je maar, van een te grote eisenlijst word je een zeikwijf smiley en krijg je nooit een echte vent bij je thuis op de bank.
    Blauwtje | 25-04-2017 | 10:44 | NL