christelijke datingsite en community

Over vriendschap en duurzame liefdesrelaties

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 10-03-2022 15:46
We moeten het even over vriendschap hebben. Misschien zeg je nu: "Hoezo? Vrienden heb ik al genoeg. Wat ik zoek is een partner." Juist omdat je een partner zoekt, vinden we het belangrijk om het even over vriendschap te hebben.

Wat waardeer jij het meeste aan je beste vrienden?

Als je aan je vrienden denkt, wat waardeer je dan het meeste aan hen? Waarschijnlijk dat je helemaal jezelf kunt zijn bij elkaar. Dat je oprecht geïnteresseerd bent in elkaars gedachten en gevoelens, overal over kunt praten en elkaar begrijpt. Dat het fijn is om samen dingen te doen en te beleven. Dat je elkaar vertrouwt en steunt en je verbonden voelt. Lijkt het je niet belangrijk om dit alles ook te ervaren in de relatie met je (toekomstige) partner?

Vriendschap is het beste recept voor langdurig liefdesgeluk

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt keer op keer dat vriendschap de beste basis is voor een duurzame liefdesrelatie. Koppels die als vrienden zijn begonnen hebben een betere relatie; niet alleen in het begin maar ook op de lange termijn. In hun relatie zijn de 4 v’s - vertrouwen, verbondenheid, veiligheid en verantwoordelijkheid - sterk ontwikkeld.

hier om in te loggen.

LEES OOK
Online dating: hoe schrijf je een eerste bericht? Pixabay ©
Online dating: hoe schrijf je een eerste bericht?
Een aansprekende profielfoto Pixabay ©
Een aansprekende profielfoto
Hoe herken je datingfraude en scammers Getty Images ©
Hoe herken je datingfraude en scammers