christelijke datingsite en community

Online dating: hoe schrijf je een eerste bericht?

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 10-03-2022 15:56
Een leuk eerste bericht sturen is van groot belang bij online dating. Of je een positieve reactie krijgt, hangt af van de indruk die je achterlaat. Je best doen om een goede eerste indruk te maken is dus belangrijk, of het nu om je profielfoto, je profieltekst of je eerste bericht gaat. In dit artikel vind je nuttige tips voor je eerste bericht.

Durf zelf het eerste bericht te sturen

Stel, je hebt een aantal profielen bekeken op Funky Fish en denkt: deze persoon wil ik graag beter leren kennen. Dan kan je verschillende keren voorbij zwemmen in de hoop dat hij of zij jou opmerkt, op jouw profiel kijkt en jou een berichtje stuurt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen, of je nu een man bent of een vrouw.

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken

Je profieltekst en je profielfoto zijn bedoeld om jezelf - oneerbiedig gezegd - "te verkopen". Daar is je eerste bericht niet voor bestemd. Je eerste bericht moet het aas zijn om iemand naar je profiel te lokken. Is je profiel weinigzeggend, dan loop je het risico dat de ander meteen afhaakt. Leg daarom je prioriteit bij een aansprekende profieltekst en goede profielfoto.

Tips voor je eerste bericht

Uit onderzoek blijkt dat je de beste resultaten bereikt als je onderstaande richtlijnen volgt:
  • Schrijf een origineel bericht, geen standaardtekst die je telkens kopieert en plakt.
  • Begin met een aanhef, zoals "Hey Ruben" of "Goedemorgen Fish33!". Spreek de ander dus persoonlijk aan met zijn of haar naam of nickname.
  • Wees voorzichtig met grappen. Een grap maken kan een fantastische ijsbreker zijn maar het ook tegen je werken: als je opmerking niet begrepen wordt of in het verkeerde keelgat schiet bijvoorbeeld. In dat geval maak je geen goede eerste indruk.
  • Laat complimenten over het uiterlijk achterwege: noem de ander niet knap, mooi, hot of sexy. (Dit geldt voor mannen en vrouwen!)
  • Laat blijken dat je het profiel van de ander hebt gelezen. Benoem bijvoorbeeld wat jou specifiek aanspreekt in het profiel van de ander.
  • Stel een vraag, bijvoorbeeld over een gedeelde interesse.
  • Houd je eerste bericht kort (maximaal 150 woorden).
  • Sluit af met een vriendelijke groet en je naam of nickname.

De allerbeste tip

Hoe goed en nuttig bovenstaande richtlijnen ook zijn, volg ze niet blindelings. Bekijk het van persoon tot persoon en maak je eigen weloverwogen keuzes. Durf bepaalde richtlijnen aan je laars te lappen als je denkt dat het in je voordeel werkt.
Veel succes!
LEES OOK
Realistisch daten leidt tot betere partnerkeuze Pixabay ©
Realistisch daten leidt tot betere partnerkeuze
Over vriendschap en duurzame liefdesrelaties Pixabay ©
Over vriendschap en duurzame liefdesrelaties
Een aansprekende profielfoto Pixabay ©
Een aansprekende profielfoto