christelijke datingsite en community

Een aansprekende profielfoto

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 09-03-2022 16:32
We snappen dat je zo anoniem mogelijk wilt blijven op een datingsite, maar zonder foto(s) op je profiel krijg je geen aandacht. Zo simpel is het. Ook mensen die beweren dat het om het innerlijk gaat, kijken eerst naar de plaatjes: vrouwen evengoed als mannen. Fysieke aantrekkingskracht speelt nu eenmaal een rol bij relatievorming.

Datingprofiel met foto krijgt veel meer reacties

Wist je dat singles met foto’s op hun datingprofiel maar liefst negen keer meer respons krijgen dan singles zonder profielfoto? Foto's verhogen de kans op contactverzoeken en dates dus aanzienlijk. Upload daarom minstens één foto van jezelf waar je duidelijk op staat. Meer is beter: singles met vier of meer foto's op hun profiel krijgen verreweg de meeste reacties, blijkt uit onderzoek.

Met welk type foto's bereik je het beste resultaat?

Als je realistisch bent, weet je dat je concurrentie hebt van aantrekkelijke seksegenoten. Laat je daar niet door afschrikken. Je uitstraling doet een hoop. Kies daarom voor een profielfoto waarop je spontaan lacht en iets aan uiterlijke verzorging hebt gedaan. Zorg ervoor dat je alleen op de profielfoto staat. Vul je profielfoto aan met foto’s die een indruk geven van wie je bent, wat je graag doet, en wat je levensstijl is. Op die foto’s hoef je niet per se in de camera te kijken.

Kies voor een profielfoto waar je verzorgd op staat

Besteed je normaal gesproken niet zo veel aandacht aan je uiterlijk, maak voor je profielfoto dan een uitzondering. Het is de eerste indruk die je maakt. Dit betekent niet dat je als man in een driedelig pak moet poseren. Of dat je als vrouw met een dikke laag make-up op de foto moet, maar je mag anderen best een beetje verleiden met een verzorgd uiterlijk.

Tips voor uiterlijke verzorging

Moderne kleding en een vlot kapsel - en voor vrouwen een lichte basis make-up - is aan te bevelen. Het is geen must, maar het levert je gegarandeerd meer reacties en contactverzoeken op. Op YouTube kun je veel advies vinden, maar je kunt ook naar een goede portretfotograaf en visagist stappen voor een aansprekende profielfoto.

Enkele voorbeelden van do's en don'ts

Bekijk het plaatje bij dit artikel voor enkele voorbeelden van prima profielfoto's. Het zijn geen extreme close-ups, want die wekken weinig interesse op. Ook staat niemand onzichtbaar in een landschap. Iedereen is duidelijk zichtbaar, de meesten glimlachen, en je kunt bij sommigen ook zien wat hun interesse is.

Tips

Sommige mannen en vrouwen slaan de plank mis met hun profielfoto. Daarom hieronder ook nog wat tips specifiek voor mannen en voor vrouwen.

Voor mannen

Beste heren, vrouwen zitten niet te wachten op kerels die een gekke bek trekken, tussen twee knappe vrouwen instaan, aan bierpromotie doen of zich verbergen achter een donkere zonnebril. Kies een profielfoto waar je verzorgd op staat (dat is niet hetzelfde als braaf of saai).

Voor vrouwen

Beste dames, upload geen foto waar je half bloot of te uitdagend op staat. Je krijgt dan wel veel mail, wat ongetwijfeld je ego streelt, maar: a) je trekt er de verkeerde mannen mee aan, en b) je loopt het risico dat je er de juiste mannen mee afstoot.

Aantrekkelijke vrouwen zetten soms bewust geen foto op hun profiel om "foute" types te weren. Ons advies is: upload gewoon een foto en negeer of blokkeer kerels die vervelend doen. De meeste mannen (zelfs de beste) zijn visueel ingesteld en lezen een profieltekst pas als laatste.
LEES OOK
Over vriendschap en duurzame liefdesrelaties Pixabay ©
Over vriendschap en duurzame liefdesrelaties
Hoe herken je datingfraude en scammers Getty Images ©
Hoe herken je datingfraude en scammers
Schrijfoefeningen voor een beter datingprofiel Pixabay ©
Schrijfoefeningen voor een beter datingprofiel