christelijke datingsite en community

Schrijfoefeningen voor een beter datingprofiel

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 09-03-2022 16:02
Stel dat je alle foto’s van jezelf van je profiel op Funky Fish verwijdert. Zou een goede vriend(in) jou dan herkennen aan je profieltekst op deze datingsite?

Een goed datingprofiel schrijven valt niet mee. Dat heb je misschien al ervaren. Hoe zorg je ervoor dat alles wat jou bijzonder maakt erin staat? En hoe trek je de aandacht? Je wilt geen opschepper zijn maar ook niet te bescheiden. Je wilt geen lang verhaal afsteken maar hoe omschrijf je jezelf treffend in een paar zinnen?

Met de volgende drie oefeningen leer je jezelf duidelijk(er) te profileren. Ze helpen je bovendien een beter beeld te krijgen van de persoon die bij je past.

1. De 'Ik ben ...' oefening

Pak een ​​vel papier en schrijf 20 keer onder elkaar: 'Ik ben ...'
Vul deze zinnen daarna aan. Begin met omschrijvingen van hoe je in relatie staat tot anderen, bijvoorbeeld: 'Ik ben... moeder van drie kinderen… een trouwe vriend... een gewaardeerd bandlid.' Ga verder met je werk en interesses, zoals: 'ik ben... dierenarts... natuurliefhebber... saxofonist.' Benoem dan je persoonlijke kwaliteiten, bijvoorbeeld: 'Ik ben... gedreven... behulpzaam... optimistisch.' Sluit af met je waarden en ambities, zoals: 'Ik ben... milieubewust... de eerste vrouwelijke...
Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier om in te loggen.
LEES OOK
Hoe herken je datingfraude en scammers Getty Images ©
Hoe herken je datingfraude en scammers
Hoe vind je een match? iStock ©
Hoe vind je een match?
Voorbeelden van goede profielteksten pixabay ©
Voorbeelden van goede profielteksten