Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.
Deze week "Tomatentaart"
Ingrediënten:
• 250 gram bladerdeeg
• bloem (om te bestuiven)
• 3l zongedroogde tomatenpuree
• 250 gram rijpe trostomaatjes (in plakjes)
• 150 gram kerstomaatjes (gehalveerd)
• 2 takjes verse rozemarijn
• 2 el olijfolie
• 1 el basalmicoazijn
• 1 eidooier
• 125 gram Italiaanse salami (fijngesneden)
• handjevol verse takjes tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Snijd de trostomaatjes in plakjes en halveer de kerstomaatjes. Snijd de salami alvast fijn.
Bestrijk de bladerdeeg met de tomatenpuree, maar houd 3 cm langs de randen vrij. Verdeel de plakjes en stukjes tomaat over de bladerdeeg. Strooi de rozemarijnblaadjes over de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie en basalmicoazijn. Bestrijk de randen van de bladerdeeg met de eidooier.
Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart na 10 minuten uit de oven en verdeel de salami over de tomaten. Bak de taart hierna nog 10-15 minuten. Haal de taart dan opnieuw uit de oven en besprenkel alles nog met een beetje olijfolie en de tijmtakjes.
Eet Smakelijk
Deze week "Tomatentaart"
Ingrediënten:
• 250 gram bladerdeeg
• bloem (om te bestuiven)
• 3l zongedroogde tomatenpuree
• 250 gram rijpe trostomaatjes (in plakjes)
• 150 gram kerstomaatjes (gehalveerd)
• 2 takjes verse rozemarijn
• 2 el olijfolie
• 1 el basalmicoazijn
• 1 eidooier
• 125 gram Italiaanse salami (fijngesneden)
• handjevol verse takjes tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Snijd de trostomaatjes in plakjes en halveer de kerstomaatjes. Snijd de salami alvast fijn.
Bestrijk de bladerdeeg met de tomatenpuree, maar houd 3 cm langs de randen vrij. Verdeel de plakjes en stukjes tomaat over de bladerdeeg. Strooi de rozemarijnblaadjes over de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie en basalmicoazijn. Bestrijk de randen van de bladerdeeg met de eidooier.
Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart na 10 minuten uit de oven en verdeel de salami over de tomaten. Bak de taart hierna nog 10-15 minuten. Haal de taart dan opnieuw uit de oven en besprenkel alles nog met een beetje olijfolie en de tijmtakjes.
Eet Smakelijk
Log in om te reageren.