Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.
Deze week "Jamie Oliver's Toffee-Appeltaart"
Ingrediënten:
• 1 stokje vanille
• 120 gram boter
• 100 gram poedersuiker
• 1 snufje zout
• 250 gram bloem
• 1/2 stuk citroenrasp
• 2 eierdooiers
• 2 el melk
• 2 blikken gecondenseerde melk
• 4 appels
Bereidingswijze:
Zet de dichte blikjes gecondenseerde melk in een hoge pan onder water. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de pan (met deksel) 3 uur aan de kook. Het is belangrijk dat je de pan regelmatig controleert, hij mag niet droog koken anders kunnen de blikjes uit elkaar knallen.
Ondertussen kun je het deeg gaan maken. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng de boter, de poedersuiker en het zout en wrijf de bloem, de vanille, de citroenrasp en de eierdooiers erdoor. Je kunt dit met je vingertoppen doen of met de keukenmachine.
Kneed het mengsel tot je een mooie bal hebt (wordt het deeg kruimelig, gebruik dan een beetje water of melk). Bestuif de bal met een beetje meel en vorm er een lange worst van. Kneed het deeg niet te lang. Verpak het deeg in folie en leg het een half uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd er plakjes van. Bekleed een taartvorm (doorsnee 28 cm) met de plakjes deeg. Druk de plakken stevig tegen elkaar en zet de vorm een uurtje in de vriezer. Verwarm de oven op 180 graden voor.
Schil de appels. snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en haal ze door de poedersuiker. Haal het deeg uit de vriezer en smeer de karamel (uit de blikjes gecondenseerde melk) over het deeg. Leg de appels erop en giet het sap (als je dat over hebt) erop. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat je een krokante bodem hebt en een laag pruttelende toffee op de appels.
Eet smakelijk!
Deze week "Jamie Oliver's Toffee-Appeltaart"
Ingrediënten:
• 1 stokje vanille
• 120 gram boter
• 100 gram poedersuiker
• 1 snufje zout
• 250 gram bloem
• 1/2 stuk citroenrasp
• 2 eierdooiers
• 2 el melk
• 2 blikken gecondenseerde melk
• 4 appels
Bereidingswijze:
Zet de dichte blikjes gecondenseerde melk in een hoge pan onder water. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de pan (met deksel) 3 uur aan de kook. Het is belangrijk dat je de pan regelmatig controleert, hij mag niet droog koken anders kunnen de blikjes uit elkaar knallen.
Ondertussen kun je het deeg gaan maken. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng de boter, de poedersuiker en het zout en wrijf de bloem, de vanille, de citroenrasp en de eierdooiers erdoor. Je kunt dit met je vingertoppen doen of met de keukenmachine.
Kneed het mengsel tot je een mooie bal hebt (wordt het deeg kruimelig, gebruik dan een beetje water of melk). Bestuif de bal met een beetje meel en vorm er een lange worst van. Kneed het deeg niet te lang. Verpak het deeg in folie en leg het een half uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd er plakjes van. Bekleed een taartvorm (doorsnee 28 cm) met de plakjes deeg. Druk de plakken stevig tegen elkaar en zet de vorm een uurtje in de vriezer. Verwarm de oven op 180 graden voor.
Schil de appels. snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en haal ze door de poedersuiker. Haal het deeg uit de vriezer en smeer de karamel (uit de blikjes gecondenseerde melk) over het deeg. Leg de appels erop en giet het sap (als je dat over hebt) erop. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat je een krokante bodem hebt en een laag pruttelende toffee op de appels.
Eet smakelijk!
Log in om te reageren.