christelijke datingsite en community

Funky Dish - Coke Chicken

Nieuws door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 15-03-2012 15:54+01:00
Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.

Deze week "Coke Chicken"

Ingrediënten:
• 8 Kippenvleugels
• 1 Blikje Cola
• 1 Bosje bosuitjes
• 1 Gember
• 2 EL Chinese Kookwijn
• 3 EL Ketjap Manis
• Peper
• Zout
• Zonnebloemolie

Bereidingswijze
Was de kip onder de kraan en snijd daarna de vleugel aan één kant in. Dit zorgt ervoor dat de kip de smaak goed kan opnemen. Snij de gember in stukken, laat de stukken wat groter zodat je ze voor het serveren eruit kan halen. Of, rasp de gember.

Meng in een grote schaal/kom een paar eetlepels chinese kookwijn en de sojasaus samen met wat zout of peper. Het is belangrijk dat je genoeg marinade maakt voor de kip. Bij 8 kippen vleugels gebruik je 2 eetlepels kookwijn en 1 eetlepel ketjap manis (verhouding 2 op 1). Voeg de kip toe en laat dit minstens 2 uur staan.

Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de kip goudbruin. Voeg de gember en het witte gedeelte van de bosui toe. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Voeg de cola toe samen met 2 EL Ketjap Manis en laat dit 25 min. Zachtjes koken.

Na 25 min. Laat je de saus op hoog vuur indikken. Strooi het groene gedeelte van de bosui over de kip en serveer met rijst.

Eet Smakelijk

Geschreven door Jane86 lid van de school Keukenwonders
Log in om te reageren.
LEES OOK
Funky Dish - Tomatentaart Copyright unknown ©
Funky Dish - Tomatentaart
Funky Dish - Toffee Appeltaart Copyright unknown ©
Funky Dish - Toffee Appeltaart
Funky Dish - Kip Trein Copyright unknown ©
Funky Dish - Kip Trein
Reacties (2)
  • Word dit van de school 'Keukenwonders' en stuur je inzending smiley
    Erik | 08-03-2012 | 10:59 | NL
  • Haha veel gerechtjes met kip valt me op! smiley

    Kan dit ook met vis, of moet ik nu een paar Funky Fish cola voeren? smiley ghehe.
    Blauwtje | 08-03-2012 | 10:49 | NL