Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.
Deze week "Coke Chicken"
Ingrediënten:
• 8 Kippenvleugels
• 1 Blikje Cola
• 1 Bosje bosuitjes
• 1 Gember
• 2 EL Chinese Kookwijn
• 3 EL Ketjap Manis
• Peper
• Zout
• Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Was de kip onder de kraan en snijd daarna de vleugel aan één kant in. Dit zorgt ervoor dat de kip de smaak goed kan opnemen. Snij de gember in stukken, laat de stukken wat groter zodat je ze voor het serveren eruit kan halen. Of, rasp de gember.
Meng in een grote schaal/kom een paar eetlepels chinese kookwijn en de sojasaus samen met wat zout of peper. Het is belangrijk dat je genoeg marinade maakt voor de kip. Bij 8 kippen vleugels gebruik je 2 eetlepels kookwijn en 1 eetlepel ketjap manis (verhouding 2 op 1). Voeg de kip toe en laat dit minstens 2 uur staan.
Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de kip goudbruin. Voeg de gember en het witte gedeelte van de bosui toe. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Voeg de cola toe samen met 2 EL Ketjap Manis en laat dit 25 min. Zachtjes koken.
Na 25 min. Laat je de saus op hoog vuur indikken. Strooi het groene gedeelte van de bosui over de kip en serveer met rijst.
Eet Smakelijk
Geschreven door Jane86 lid van de school Keukenwonders
Deze week "Coke Chicken"
Ingrediënten:
• 8 Kippenvleugels
• 1 Blikje Cola
• 1 Bosje bosuitjes
• 1 Gember
• 2 EL Chinese Kookwijn
• 3 EL Ketjap Manis
• Peper
• Zout
• Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Was de kip onder de kraan en snijd daarna de vleugel aan één kant in. Dit zorgt ervoor dat de kip de smaak goed kan opnemen. Snij de gember in stukken, laat de stukken wat groter zodat je ze voor het serveren eruit kan halen. Of, rasp de gember.
Meng in een grote schaal/kom een paar eetlepels chinese kookwijn en de sojasaus samen met wat zout of peper. Het is belangrijk dat je genoeg marinade maakt voor de kip. Bij 8 kippen vleugels gebruik je 2 eetlepels kookwijn en 1 eetlepel ketjap manis (verhouding 2 op 1). Voeg de kip toe en laat dit minstens 2 uur staan.
Snijd de bosui in dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de kip goudbruin. Voeg de gember en het witte gedeelte van de bosui toe. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Voeg de cola toe samen met 2 EL Ketjap Manis en laat dit 25 min. Zachtjes koken.
Na 25 min. Laat je de saus op hoog vuur indikken. Strooi het groene gedeelte van de bosui over de kip en serveer met rijst.
Eet Smakelijk
Geschreven door Jane86 lid van de school Keukenwonders
Log in om te reageren.