Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.
Een origineel recept uit Mexico: Elote!
Ingrediënten:
• 3 eetlepels halvanaise
• 2 theelepels limoensap
• 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
• ½ theelepel chilipoeder
• 1 mespunt komijn, zout en cayennepeper
• 4 maïskolven
Bereidingswijze
• Week de maïskolven een half uur in koud water, als je van knapperig houdt. Of kook de kolven 15 minuten in ruim gezouten water, voor een boterzachte korrel.
• Meng in een kom 3 eetlepels halvanaise en twee theelepels limoensap. Meng in een andere kom de kaas en de kruiden.
• Bestrijk de grillpan of het rooster van de barbecue licht met olie.
• Grill de kolven 10 tot 15 minuten, tot ze zacht zijn. Keer ze regelmatig.
• Bestrijk met de halvanaise en het kruidenmengsel over de maïskolven en klaar is je lekkere hapje!
Heb je geen grillpan of barbecue? Gril de kolven dan een half uur in de oven op 200 graden.
Eet smakelijk!
Geschreven door: Puur, online magazine voor jonge vrouwen
Een origineel recept uit Mexico: Elote!
Ingrediënten:
• 3 eetlepels halvanaise
• 2 theelepels limoensap
• 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
• ½ theelepel chilipoeder
• 1 mespunt komijn, zout en cayennepeper
• 4 maïskolven
Bereidingswijze
• Week de maïskolven een half uur in koud water, als je van knapperig houdt. Of kook de kolven 15 minuten in ruim gezouten water, voor een boterzachte korrel.
• Meng in een kom 3 eetlepels halvanaise en twee theelepels limoensap. Meng in een andere kom de kaas en de kruiden.
• Bestrijk de grillpan of het rooster van de barbecue licht met olie.
• Grill de kolven 10 tot 15 minuten, tot ze zacht zijn. Keer ze regelmatig.
• Bestrijk met de halvanaise en het kruidenmengsel over de maïskolven en klaar is je lekkere hapje!
Heb je geen grillpan of barbecue? Gril de kolven dan een half uur in de oven op 200 graden.
Eet smakelijk!
Geschreven door: Puur, online magazine voor jonge vrouwen
Log in om te reageren.