Funky Fish heeft een nieuwe kookrubriek! In 'Funky Dish' worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen.
Deze week "Pannenkoekentaart"
Ingredienten:
• Beslag voor 4 pannenkoeken (bijvoorbeeld kant-en-klare pannenkoekmix)
• Amandelschaafsel
• 5 eetlepels witte basterdsuiker
• 250 gram aardbeien
• 3 perziken
• rozijnen
• ½ liter slagroom
• 2 zakjes slagroomversteviger
Bereidingswijze:
Doe het beslag voor de pannenkoeken in een kom en voeg de amandelschaafsel en twee eetlepels basterdsuiker toe. Bak vier pannenkoeken.
Snijd de aardbeiken en perziken in stukjes en doe ze in een kom, voeg ook de rozijnen toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en voeg twee zakjes slagroomversteviger toe. Leg een pannenkoek op een platte schaal, doe er royaal slagroom op en leg er stukjes fruit bovenop. Leg vervolgens een tweede pannenkoek daar weer bovenop. Voeg slagroom en fruit toe en weer de derde pannenkoek. Ga zo door tot je vier pannenkoeken hebt gehad. Zet de taart een half uur in de koelkast om op te stijven.
Variaties:
Je kunt in plaats van aardbeien ook ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld kersen of ananas. Je kunt eindeloos varieren met verschillende soorten fruit.
In plaats van slagroom kun je ook banketbakkersroom (gele room) gebruiken, of gebruik beide soorten room.
Eet smakelijk!
Geschreven door: Puur, online magazine voor jonge vrouwen
Deze week "Pannenkoekentaart"
Ingredienten:
• Beslag voor 4 pannenkoeken (bijvoorbeeld kant-en-klare pannenkoekmix)
• Amandelschaafsel
• 5 eetlepels witte basterdsuiker
• 250 gram aardbeien
• 3 perziken
• rozijnen
• ½ liter slagroom
• 2 zakjes slagroomversteviger
Bereidingswijze:
Doe het beslag voor de pannenkoeken in een kom en voeg de amandelschaafsel en twee eetlepels basterdsuiker toe. Bak vier pannenkoeken.
Snijd de aardbeiken en perziken in stukjes en doe ze in een kom, voeg ook de rozijnen toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en voeg twee zakjes slagroomversteviger toe. Leg een pannenkoek op een platte schaal, doe er royaal slagroom op en leg er stukjes fruit bovenop. Leg vervolgens een tweede pannenkoek daar weer bovenop. Voeg slagroom en fruit toe en weer de derde pannenkoek. Ga zo door tot je vier pannenkoeken hebt gehad. Zet de taart een half uur in de koelkast om op te stijven.
Variaties:
Je kunt in plaats van aardbeien ook ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld kersen of ananas. Je kunt eindeloos varieren met verschillende soorten fruit.
In plaats van slagroom kun je ook banketbakkersroom (gele room) gebruiken, of gebruik beide soorten room.
Eet smakelijk!
Geschreven door: Puur, online magazine voor jonge vrouwen
Log in om te reageren.