Funky Dish is de nieuwe kookrubriek van Funky Fish! Hierin worden de lekkerste gerechten stapsgewijs uitgelegd, zodat jij je date of vrienden kan verrassen. Je kan 2x in de maand een nieuw gerecht verwachten op FunkyFish.nl.
Inspiratie voor dit gerecht komt rechtstreeks uit de keuken van Dwaze Zaken.
Ingrediënten
• 75 gram pure chocolade
• 1 dl ongezoete slagroom
• eiwit van 2 eieren
• eigeel van 1 ei
• 1/2 eetlepel basterdsuiker
Bereidingswijze
Laat de pure chocolade au bain Marie* laten smelten.
Klop het eigeel met suiker totdat het lichtgeel is en een beetje schuimig.
Klop de slagroom stijf, totdat je er een 8 in kunt tekenen, hij mag dus nog een beetje 'lobbig' zijn.
Klop het eiwit stijf.
Meng een kwart van het eiwit en al het eigeel met suiker door de chocolade.
Voeg dan de slagroom toe en meng het goed met de chocolade. Het chocolade-mengsel moet niet te warm meer zijn als je de slagroom erin doet, omdat de slagroom anders weer vloeibaar wordt. Maar ook niet te koud, anders krijg je de slagroom er niet door gespateld.
Het eiwit moet je er daarna voorzichtig door spatelen.
Eet Smakelijk!
* Au bain marie smelten wil zeggen dat je een steelpannetje met een laag van 2 cm water vult. Breng het water aan de kook. Zet een (bij voorkeur) metalen of glazen kom op het steelpannetje en doe daarin de chocolade, zodat deze langzaam kan smelten en niet kan aanbranden.
Inspiratie voor dit gerecht komt rechtstreeks uit de keuken van Dwaze Zaken.
Ingrediënten
• 75 gram pure chocolade
• 1 dl ongezoete slagroom
• eiwit van 2 eieren
• eigeel van 1 ei
• 1/2 eetlepel basterdsuiker
Bereidingswijze
Laat de pure chocolade au bain Marie* laten smelten.
Klop het eigeel met suiker totdat het lichtgeel is en een beetje schuimig.
Klop de slagroom stijf, totdat je er een 8 in kunt tekenen, hij mag dus nog een beetje 'lobbig' zijn.
Klop het eiwit stijf.
Meng een kwart van het eiwit en al het eigeel met suiker door de chocolade.
Voeg dan de slagroom toe en meng het goed met de chocolade. Het chocolade-mengsel moet niet te warm meer zijn als je de slagroom erin doet, omdat de slagroom anders weer vloeibaar wordt. Maar ook niet te koud, anders krijg je de slagroom er niet door gespateld.
Het eiwit moet je er daarna voorzichtig door spatelen.
Eet Smakelijk!
* Au bain marie smelten wil zeggen dat je een steelpannetje met een laag van 2 cm water vult. Breng het water aan de kook. Zet een (bij voorkeur) metalen of glazen kom op het steelpannetje en doe daarin de chocolade, zodat deze langzaam kan smelten en niet kan aanbranden.
Log in om te reageren.