christelijke datingsite en community
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Stoere bink, Adriano ©

En mijn gebied vergroten

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 90 | funked: 4 | reacties: 2
Het gebed van Jabes is de aanleiding voor deze blog. Het is tevens een deel van het gebed waar ik dagelijks de dag mee begin. Dat gaat als volgt: ‘Wilt U mij overvloedig zegenen, met Uw hand op mij zijn, weer van mij het kwade zodat mij geen smart treft.’ Ik bid het iedere dag opnieuw. Weinig origineel misschien. Ik voel dat het mij zegeningen geeft.

De oplettende lezer die bekend is met de tekst merkt dat er iets ontbreekt. Precies. Na: ‘Wilt U mij overvloedig zegenen’ komt ‘en mijn gebied vergroten’. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar ik heb dat altijd weg gelaten. Misschien omdat ik bang was om te groot te denken, en dat God dat gebed ook zou uitvoeren. God is groot en vraagt waar ik voor bid, dus liet ik dit maar weg.

Maar waarom zou ik mijn gebied willen vergroten, is het gebied wat ik bestrijk dan niet groot genoeg? En is het niet ontzettend ijdel om mij zo te willen manifesteren?

Om een antwoord te geven op de eerste vraag neem ik je mee naar juni vorig jaar. Ik begon mijn (kleine) nieuwe baan voor de Hoop. Die gaf antwoord op mijn verlangen als ervaringsdeskundige te werken. En het is ook echt de vervulling van mijn roeping gebleken: door mijn ervaringen anderen te helpen in hun herstel. Tijdens een cursus op mijn andere werk die ik volg, verwoordde ik het als volgt als antwoord op de vraag waar ik trots op ben: ‘De cirkel is rond. De vraag op wat ik hier op aarde kom doen en wie ik ben, heb ik beantwoord. Ik ben Gods geliefde Kind, en ik wil mijn naaste liefhebben (als mezelf).’ In dat antwoord zit mijn motivatie voor het dienen van mijn naaste.

Dat is nog geen antwoord op het hulpverleningsgebied dat ik bestrijk. Naast de Hoop begeleid ik bij Eleos groepen mensen bij hun herstel. En ik werk op een gymnasium, maar dat werk heeft geen begeleidingsfactor in zich. Wel volg ik een coachcursus bij Cleansing Stream, ook met het verlangen anderen biddend te coachen op hun weg naar herstel/ genezing.

Als ik al die gebieden naast elkaar leg dan kom ik tot de conclusie dat het weliswaar groeiende is, maar slechts om kleine aantallen mensen gaat. Bij de Hoop om 2 cliënten die ik behandel. Bij Eleos, drie in de groep. En de coachcursus nog lerende. Dat is niet veel. Mijn aandeel in het leven van anderen is wat aantallen dus beperkt.

Hoe zou ik mijn gebied kunnen vergroten?
Daarvoor ga ik terug naar december vorig jaar. Er verscheen een interview met mij met foto’s in Eleoscript, het halfjaarlijks magazine van Eleos. Daarnaast gaf ik een korte voordracht in de kerk over de coachcursus die ik volg, voor een zaal dus met 70 mensen. En afgelopen maand bood ik mijzelf aan als begeleider op mijn huidige werkplek op school. Tenslotte stuurde ik 2 weken terug mijn zingevingsverhaal aan de redactie van de Trouw.

Wat mij opvalt aan deze acties is ‘dat ik mijn gebied aan het vergroten ben’. Met het interview wil ik mensen bereiken met mijn verhaal. De voordracht bood mij die mogelijkheid ook. En op school wil ik van rol veranderen, mensen helpen door mijn verhaal. Ook dat is mijn doel met mijn zingevingsverhaal, mensen op weg helpen in hun herstel. Licht brengen.

Ik ben dus op verschillende gebieden openingen aan het zoeken op die weg. Het antwoord of dat ijdel is, kan ik ontkennend beantwoorden, ik doe het voor de ander. En toen ik er vanavond over begon te schrijven, merkte ik dat ik denk dat ik dat ook in mijn mars heb. Niet vanuit arrogantie, maar omdat ik vóórdat ik het vanavond begonnen ben om over te schrijven en bewust te worden, ik de afgelopen periode stappen aan het zetten ben in die richting. Die worden me met dit schrijven helder.

Er waren evenwel nog drie pijlen die deze richting op wijzen. De eerste was een presentatie van een ervaringsdeskundige van de Vrienden van de Hoop die mijn moeder via de kerk bezocht. Degene die die presentatie deed probeerde mij vandaag te bellen. Dit omdat ik probeerde in contact met hem te komen. Ik weet niet precies waarom, maar ik wilde hem spreken. De andere pijl was een seminar van Jan Pool afgelopen weekend. Hij vertelde aan de hand van de Bijbel als een ervaringsdeskundige over wat hem allemaal was overkomen op zijn levensreis. De laatste pijl was de nieuwsbrief van de Hoop waarin de volgende vraag gesteld werd: ‘ben jij ook beschikbaar om een rol te spelen in het delen van je expertise met kerken, bedrijven, particulieren en media?’

En vooral die laatste pijl zette mijn radertjes in werking. Want is dat geen uitgelezen kans om ‘mijn gebied te vergroten?’ Vooral omdat bij ‘de manieren van delen van expertise’ stond dat het zowel om: schrijven, mondelinge presentatie als interviews gaat. Allemaal gebieden waarop ik mij momenteel in begeef.

Soms raak ik wel eens enthousiast over een idee van wat ik krijg. Maar dan lijkt het te ver weg bij waar ik op dat moment ben. Maar nu is dat anders. Ik ben er niet alleen al een tijdje stappen in aan het zetten, maar het lijkt alsof ik ook de capaciteiten bezit om die nieuwe gebieden te bewandelen. ‘In te gaan nemen’ wilde ik schrijven. En de toevoeging ..en mijn gebied vergroten, wordt vanaf morgenochtend onderdeel van mijn ochtendgebed. Wat zal het zijn als ik dat ook bid? Als God mij al die kant op wijst zonder dat specifieke gebed, zal het zeker lukken mét.

Ik had dit allemaal niet zonder mijn geloof gekund. Zonder Gods hand in mijn leven. Ik ben zo dankbaar voor wat hij mij allemaal nog gaat geven. En gegeven heeft. Prijs de Heer.
 • Afstemmen

  Een gave is iets moois. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, deze gave gaat mij niet makkelijk af: afstemmen. Even googelen: Wat is afstemmen op een ander? Het staat er als volgt: ‘Wil je dus een relatie aangaan met iemand, dan zul je...
 • Wonder

  Afgelopen week was ik op Terschelling, prachtig eiland mooie natuur en heel veel zon. Kortom een heerlijke midweek. Voorafgaand thuis lag er een stapel boeken in mijn kast die klaar lagen om gelezen te worden, daarvan legde ik er enkele apart. Een va...
 • Dat wat ons scheidde

  Jouw ziel verbonden met die van mij in liefde het licht schijnend sterk over alles wat wij diep van binnen zijn Geboren worden licht belast met wat het verleden teweeg gebracht heeft de striemen die littekens achterlaat ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01