christelijke datingsite en community

NOG Enger Dan De Tandarts?

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 26-04-2011 09:20
De wachtkamer waar iedereen heel angstig kijkt. Het geluid van de boor een kamer verderop. Donald Ducks uit de steentijd. De assistente die me aanspreekt als mevrouw en dan m'n achternaam, zodat ik eerst denk dat ze mijn moeder bedoelt. Dan natuurlijk de grote stoel, en de man met het mondkapje, die zegt “We gaan boren.” Horror, horror, horror. Is er iets engers dan de tandarts?

Oh ja, het is niet alleen een hele goede, maar ook een heel aardige tandarts (ondanks het feit dat de haren van z’n hand net boven de plastic handschoentjes uitkomen.). Hij vraagt hoe het gaat met m’n studie en of m’n eerste kinderboek al is gepubliceerd. Helaas kan ik alleen “mmmbl, mmbl, mmbl” antwoorden, want er wordt net zo’n klem in m’n mond gezet. En een foto gemaakt, met zo’n gele plastic plaat. Even later verschijnt het skelet van m’n tand op het computerscherm. Niet iets voor het familiealbum, die foto.

Meestal valt ’t enorm mee. Dat weet ik. En bovenaan het plafond hangt, heel geruststellend, een plaat met allemaal tandartsen, en mensen met tandartsfobie. Die rennen rond, terwijl de tandartsen hen achterna zitten. Dus kennelijk kan het allemaal erger. Maar daarnaast hangt ook een spiegel. En de tandarts heeft zo’n vergrootglas-achtig brilletje op z’n gewone bril. En in zowel die plafondspiegel, als die bril, kan ik heel goed zien wat er gebeurt. Hoe de tandarts rond stofzuigt in m’n mond en dan op zoek gaat naar het juiste boortje.

Jaha, en ik ben heel supergezegend dat ik in een Westers land woon met goede tandartsen. En niet in een ontwikkelingsland, waar medische zorg alleen voor rijken betaalbaar is en je moet wachten totdat Operatie Mobilisatie voorbij komt varen. Zouden ze daar nog juffen Engels zoeken? Maar… dan dreunt het geluid van de boor dwars door m’n gedachten. AUWWW is het enige wat ik kan denken, verdoving of niet. Iets engers dan de tandarts met de boor? Dacht ’t niet.

“Ehm Solveig,” zegt de tandarts, als het gaatje gevuld is, “die twee verstandskiezen onderin…die moet je operatief laten verwijderen. Ik geef je een verwijsbrief naar de kaakchirurg.”
Oeps. Is er iets engers dan de tandarts? JA! DE KAAKCHIRURG!

(Lieve lezertjes, kunnen jullie vandaag –dinsdag- een momentje aan me denken, want dan moet ik dus naar de kaakchirurg…)
Log in om te reageren.
LEES OOK
Vies Volk Pien ©
Vies Volk
Crazy Chick Marije Knevel ©
Crazy Chick
Oefening...Baart Kunst Miss Fish ©
Oefening...Baart Kunst