christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Stoptober en Sneuvember

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 10-10-2019 16:09
Het is oktober en ooit heeft een verlichte geest bedacht dat het dan Stoptober is. Begonnen als motivatie-idee om te stoppen met roken, is het inmiddels verworden tot algeheel stopmoment voor wat voor slecht gedrag dan ook.

Aangezien ik al in 2001 ben gestopt met roken, schakel ik door naar andere slechte gewoonten. Deze oktober ga ik pogen mijn sarcasme te beteugelen, in ieder geval voor korte duur, om zodoende de 'snowflakes' even de tijd te geven bij te komen van mijn flauwe, en inderdaad regelmatig foute, grappen. Het wordt dus een maand van ‘mond houden en inslikken’, een werkelijk immense taak voor een eigenwijs als ik.

En als Stoptober gedurende de 31 dagen mislukt, dan hebben we altijd nog de herkansing in januari met de goede voornemens. En om niet geheel onbeslagen ten ijs te komen in de feestmaand december, begin ik een actie voor Sneuvember: De maand dat je alle teleurstellingen over het mislukken van Stoptember de ruimte mag geven. Voel het, denk het, verwerk het, ga los met chagrijnig zijn.

Zo heb je gelijk een reden om in gedeprimeerde toestand je snor niet meer te hoeven scheren, want het is ook nog eens Movember. Een betere rouw- en verwerkingsmaand kunnen we niet wensen. In December immers, gaan we weer even helemaal los. Alvorens in januari in ontnuchterde toestand, blut en fantasieloos weer het normale leven op te pakken, geschrokken als we zijn van ons gedrag in de feestmaand. Decadencember.

Sneuvember ken ik maar al te goed; ik heb meerdere Sneuvembers door het jaar heen.
Zo ken ik Feboruari als snackmaand, Snauwgustus waarin ik niet te genieten ben door hittegolven en Shittember als de maand waarin alles in de regen valt.
Valt dit schrijven al onder de Stoptoberregels? Dan bied ik mijn excuses aan voor mijn sarcasme.

Laten we op Funky Fish ons dan focussen op een betere datingmaand, of zelfs datingjaar, de eerste maand van het jaar: Sjansuari. Ik doe mee.

Log in om te reageren.
LEES OOK
In de slaapkamer van Femke Halsema Jen P ©
Alles went behalve een vent
De grens van vreemdgaan Funky Fish ©
Iets met een scheve schaats
Katticisme Matthijn Doekes ©
Huisdier perikelen
Reacties: 1
  • ha ha graag gelezen, en voor deze ronde doe ik eens gek, helemaal stoppen met roken. Al ben ik dan geen zwart geroete doordamper daarom nu juist maar eens wel helemaal de vonk doven. Misschien dat er een andere vonk overslaat en ben ik na juni jullie.. Zo niet dan heb jij alle mogelijkheden hier al op een rijtje gezet.
    geertrude | 02-10-2019 | 10:37 | NL