christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Het overkoepelende doel

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 01-08-2019 13:06
Een goed drankje, een goed feest, goede gesprekken. De Beachparty van FunkyFish was weer geslaagd! Gaandeweg maakte de ondergaande zon ruimte voor een hemel helemaal gevuld met sterren en sterrenstralen. Mijn ogen gingen van de Boogschutter naar de Kleine en Grote Beer, en weer terug naar mijn lessen sterrenkunde. Mijn ogen speuren in de hemelkoepel naar de andere sterrenbeelden. Wat is het doel van de sterren? Stralen zij wat wij ook doen, of verlichten ze ons pad om ons ‘s nachts veilig te houden? Wat is jouw doel?

Oh, wat is mijn doel? Mijn blik richt zich aardwaarts. “Wat is jouw doel in je leven?” vraagt een vriend. Zo stil als de hemel is, zo stil ben ik. Mijn concrete doelen zijn dit najaar de halve marathon lopen binnen twee uur lopen, en om volgend jaar de hele marathon uit te lopen. En daarna? Daarna probeer ik misschien verder te lopen, of sneller. Maar er is geen overkoepelend einddoel.

Misschien is dit de populaire midlifecrisis, maar de meesten van ons hebben basisdoelen in het leven. Eten, drinken, een huis, werk, vrienden. En op het hebben van een kat na heb ik die gehaald. Maar wat dan nu? Ja, er is altijd wat te doen. Maar ik heb geen overkoepelend doel, de hoofdlijn in een verhaal.

Sommige mensen hebben die wel. In hun brandt een nooit uitputtend heilig vuur om
scholen te bouwen of waterputten te slaan in Afrika, om zendeling te worden in een door God onvergeten land, of om capibara’s op te vangen in Amsterdam-Zuid. Ik heb dan wel hardloopambities, maar hierbij vergeleken vallen ze in het niet. Want wat doet mijn rennen voor de ánder? Ik kijk omhoog naar de sterren, maar er daalt geen heilig vuur op mij neer.

Ik weet dat er veel te doen is in de wereld, maar ik heb geen roeping en niemand roept om mij. Wat is jullie roeping of doel? Hoe zijn jullie er aan gekomen? Hopelijk kan ik er inspiratie uit opdoen. In de tussentijd kijk ik omhoog naar de sterren, uitziende naar de Liefde.
Log in om te reageren.
Reacties: 0