christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Voor alles is een tijd

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 07-07-2019 07:56
Hier is’ie dan, mijn laatste column voor Funky Fish. Ongeveer 6 jaar geleden werd ik uitgenodigd door een vriendin om columns te gaan schrijven voor Funky Fish. Zij deed dat al een tijdje, ze las mijn blogs (buiten FF) en had zowel mij als de redactie van FF gepolst of we met elkaar in zee wilden. Ik werd gevraagd een 1e column te schrijven en zo kwam op 25 augustus 2013 mijn eerste schrijfsel voor FF online met de titel ‘Langs ‘s Heeren wegen.’

Gezien de positieve reacties mocht ik verder. In eerste instantie maandelijks en later met wat ruimere frequentie leverde ik een nieuwe pennenvrucht af. Ik heb over diverse dingen geschreven. Soms betrof dat de actualiteit, andere keren ging het over geloof, muziek of mezelf. Ik heb mijn vragen, ideeën, belevingen en soms penetrant in mijn hoofd aanwezige gedachten op jullie losgelaten. Jullie hebben dat gelezen, geslikt, van commentaar voorzien en bejubeld. Afhankelijk van het onderwerp meer van het één of het ander.

De FF community is een plaats van uiteenlopende meningen en smaken. Dat maakte voor mij het schrijven leuk. Wat ik schreef, riep reacties op en daardoor had ik met diverse mensen kort of langer contact. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen in het algemeen kwam zo uitstekend aan z’n trekken. Zowel in het schrijven als in de discussies en mailwisselingen die ontstonden zat leven. Ik heb met mensen waar ik het pertinent mee oneens was (en/of bleef) mooie mailcontacten gehad. Ik heb me verwonderd over de dingen die mensen soms hadden gelezen in mijn columns, omdat ik die er niet (altijd bewust) ingeschreven had. En dat was dan wat hen had geraakt.

Het laatste jaar merkte ik dat -letterlijk- de klad er in kwam. Ik was hier nog wel, maar niet meer zoals het was. Minder tevreden met m’n eigen schrijfsels, minder plezier bij het schrijven, nog altijd wel nieuwsgierig naar al die mensen hier. Ergens klikt het minder goed. Uiteindelijk zie ik dat als een signaal. Een signaal dat aangeeft dat het tijd is voor andere dingen.

Daarom neem ik afscheid. Het is tijd om los te laten, rond te kijken, op andere manieren om me heen en van me af te schrijven. Hoe, wat & waar is nog niet helder. Misschien pak ik m’n oude blog weer op of er ontstaat mettertijd iets nieuws. Ik ben er nieuwsgierig naar. Nieuwe dingen gaan vaak slecht samen met vasthouden aan het oude. Het is tijd om te gaan.

Bedankt voor alle schrijfsels en contacten die ik met jullie mocht delen. Het was me een genoegen. Redactie, bedankt voor het geduld omdat ik vaak op (en vaker net over) de deadline m’n column mailde. En bedankt voor de persoonlijke interesse die me is getoond, door wie dan ook. Dat blijft me bij. Het ga jullie goed!

Ik sluit af met een kort gedicht van mijn oude blog. Het heet ‘Mooi.’

Je kunt schoonheid ontmoeten,
maar ze valt niet te beschrijven
Elke pennenstreek
leidt tot een karikatuur
Log in om te reageren.
LEES OOK
Levensvisies Funky Fish ©
Wat is jouw mooiste of meest favoriete verbeelding?
De invloed van taal Matthijn Doekes ©
Intonatie, interpunctie en grammatica
Reacties: 1
  • Dankjewel voor je mooie blogs! Succes met het vervolg op een andere plek!
    Valerie | 30-06-2019 | 21:29 | NL