christelijke datingsite en community

De invloed van taal

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 28-03-2021 14:17
Alles op sites als deze heeft te maken met intonatie, interpunctie en grammatica.
Althans, voor mensen die verder kijken dan de foto's alleen. Wellicht ben ik in de minderheid, maar ik hecht wel waarde aan een profieltekst met geen of weinig spelfouten.

Van de week las ik een profieltekst van 2 zinnen, met 3 spelfouten. Dat zijn er dan voor mij teveel. Dan haak ik af. Is dat heel erg? Ik doe het alleen, omdat ik ooit een relatie heb gehad met iemand die heel erg dyslectisch was en hoewel ik er zonder vooroordelen in stapte, ging het toch op langere termijn enorm irriteren. Zodoende weet ik, dat ik dat maar niet meer moet proberen.

Interpunctie is ook erg belangrijk. Een komma of het weglaten ervan maakt veel verschil. Zo las ik een reactie op Facebook onder een vacature, waarbij iemand een vriend had getagd: 'Leuk werk voor je pik!' Het betrof echter geen escortfunctie.
Leuk werk voor je, pik!

Eerder stuurde ik een dame een bericht. Ik sloot af met: 'Als je wil ketsen, hoor ik het wel.' De 'L' op mijn keyboard blijft vaak hangen, ook in dit geval. Gelukkig had ik nog net niet op 'verzenden' geklikt, anders waren mijn intenties heel anders gebleken dan mijn voorstel om eens te kletsen.

Daarnaast is het gebruiken van CAPSLOCK of veel uitroeptekens ook niet raadzaam. Als je iets in capslock leest, ga je op een of andere manier het ook 'schreeuwend lezen'. En teveel uitroeptekens kan achterdocht scheppen over een wellicht overdreven interesse of reactie: 'Nou, nou...ik bedoelde gewoon een keer koffie drinken, jeetje...niet overdrijven..'

Vervolgens ben je altijd afhankelijk van hoe iemand leest wat je schrijft. Daar heb je dan zelf geen invloed op, soms heb je gewoon mensen met wie je geen klik hebt als je berichten uitwisselt en levert het alleen wederzijds onbegrip op. De mate waarin je dat belangrijk vindt, is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen heeft 'flaws' en de ene kan je beter verdragen dan de andere. Dat is ook niet slecht of zo, behalve als je vergeet dat je zelf ook minpunten hebt en alleen maar anderen aan het corrigeren bent. Dat is niet bepaald een aantrekkelijke karaktertrek.

De meeste mensen hier op Funky Fish worden wel eens afgewezen.
Dat kan ook niet anders, want om die ene te vinden, moet je de rest uiteindelijk afwijzen. Neem dat dus niet te persoonlijk, tenzij je iemand al wat beter kent, of iemand gewoon niet eerlijk is geweest. Maar het sturen van negatieve feedback naar iemand die jou toch al niet wil leren kennen, is zinloos en kinderachtig.

Persoonlijk kan ik erg genieten van een mooie zin in een profieltekst. Een leuke woordgrap. Een stukje oprechtheid of kwetsbaarheid. Een regeltje zelfspot.
En op diezelfde wijze zullen er vast vrouwen zijn die mijn manier van schrijven niet waarderen of mijn eigengereidheid hierin vervelend vinden. Dat is prima.
We kunnen elkaar gewoon respecteren, niet alles persoonlijk nemen en elkaar succes wensen verder.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Levensvisies Funky Fish ©
Levensvisies
Onverwacht Funky Fish ©
Onverwacht
Is dit nou zondag? Paula ©
Is dit nou zondag?
Reacties (2)
  • Op elk potje past een schrijvers-dekseltje.
    Adriano | 05-06-2019 | 05:26 | NL
  • geertrude | 04-06-2019 | 10:03 | NL