christelijke datingsite en community

Laat me je Insta zien

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 06-05-2019 22:10
De auto kachelde over de snelweg, terwijl de zon de lente opwarmde. Op de radio waren
de presentatoren met elkaar aan het kletsen, toen een van hen vertelde dat hij van het
weekend een eerste date heeft gehad – en zijn eerste date ooit. Hij liet zijn Insta-story zien, een kort filmpje dat na 24 uur verdwijnt. Hij legde uit dat het filmpje vijf minuten na de kennismaking gemaakt was, ze zaten op een kleedje op het gras en hij voelde zich gelukkig. De andere presentator was verbaasd: “Dat doe je toch niet, op een eerste date? En was de date [niet] zo leuk dat je tijd had hiervoor?!”

Ik vond het wel een interessant idee. Ik haal bij elke date ook mijn Instagram er bij. Er is geen date waarop ik niet eet of drink, en daar maak ik dan altijd een foto van om mogelijk op Instagram te zetten. "Sorry", zeg ik altijd, "maar ik ben een foodie, een calorie die niet op de foto staat is een lege calorie en tenslotte is het egoïstisch van mij om het geluk van mijn kop koffie weg te houden van anderen." Wees bereid dat als je met mij afspreekt, ook als we gewoon vrienden zijn, of familie, of gewoon als leden van Cavia’s Anoniem, dat ik tenminste vijf minuten de tijd neem om foto’s te nemen van elke koffie en elk etensgerecht.
Begrijp dan ook dat ik van alles op tafel kan verschuiven, van de lichtbron, tot jouw maaltijd, en van het bestek en het menu tot dat ik om de tafel loop voor het beste perspectief.

Mijn eerste dates waren altijd zo beleefd – of niet geïnteresseerd – om mij niet te
vragen naar mijn Instagram-account. Daar was ik altijd blij om. Wanneer ik mijn account noem, voelt het alsof mijn hele leven aan de ander geopenbaard wordt. Het is natuurlijk een krom gevoel, want mijn pagina en alle foto’s zijn openbaar. Alleen is er een kloof tussen het echte leven en het Instagram-leven, net zoals een Facebookleven niet volledig je echte leven is. Bij een date wil ik de ander ook niet verkeerde indrukken geven. Zonder context kan een foto verkeerd opgevat worden, en waarom moet de ander kunnen zien wat ik in november 2017 deed? Misschien ben ik ook gewoon bang dat gesprekken saai worden;

“Vorig jaar was op ik vakantie in Li...”
“...Touwen. Je foto’s waren leuk.”
“Het eten was er zo lekker!”
“Ja, ik zag je koffies, en donuts, en het kattencafé.”
“Oh. Ok.”

Dus ik weet dat mijn Instagram-account openbaar is, maar ik laat het niet aan iedereen zien. Zeker niet aan eerste dates, maar later, als we elkaar beter kennen, zal ik je toevoegen en taggen.

Wanneer deel jij je Social Media-accounts met je date?
Log in om te reageren.
LEES OOK
Is dit nou zondag? Paula ©
Is dit nou zondag?
Moed Funky Fish ©
Moed
De kleur van het hart Funky Fish ©
De kleur van het hart
Reacties (1)
  • Kan niet geloven dat ik dit zeg...maar in onze tijd had je pas 'echt' een relatie als het ook op Facebook stond hahaha smiley Je weet wel; dat er bij je profiel staat: 'heeft een relatie met...'
    BoomBambi | 25-04-2019 | 13:25 | NL