christelijke datingsite en community

Matchmakers

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 12-11-2018 11:34
‘Ben je zenuwachtig?’ ‘Nee helemaal niet.’ ‘Valt wel mee eigenlijk.’ Tegelijkertijd wrijft degene die net heeft gezegd geen zenuwen te hebben wat gespannen langs zijn kin, kijkt schichtig weg of hapert even, op zoek naar woorden. Op een date gaan is best spannend. Zeker als het een blind date is en als er camera’s meekijken.

Het tv-programma First Dates heeft weer nieuwe afleveringen. Ik kijk ze af en toe online terug. Het concept van het programma is vrij simpel: 2 onbekenden zijn door de redactie gematcht en ontmoeten elkaar voor het eerst in het First Dates restaurant. Daar moet blijken of de match die op papier is ontstaan ook in de praktijk werkt. Als kijker zit je als het ware aan tafel bij een stel en kijk je mee tijdens het datediner.

Sommige dates zijn leuk en grappig. Andere ronduit tenenkrommend. In één van de eerste afleveringen van dit seizoen heeft een deelnemer zelfs een vragenlijstje op zak voor het geval het gesprek met zijn date stil valt. Er vallen hier en daar inderdaad ongemakkelijke stiltes, er wordt gestunteld met woorden en soms is een dater ronduit onbeschoft.

In het First Dates restaurant komen allerlei mensen voorbij. Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Iedereen is op zoek naar liefde. Waar het bij daten uiteindelijk om gaat is dat iemand zich open stelt voor de ander, zichzelf durft te laten zien en die ander echt probeert te leren kennen.

Vooraf is moeilijk te voorspellen wat de uitkomst van een date gaat zijn. Soms is het overduidelijk of een date een succes is of juist totaal niet. Vaak ook verloopt het gesprek soepel en gezellig, maar geven kandidaten aan het eind van het programma aan elkaar toch niet nog een keer te willen zien voor een vervolgafspraakje. Teleurstellend voor de kijker, maar vooral voor de deelnemers zelf.

Waar ligt het aan dat een afspraakje toch geen vervolg krijgt? Is er echt geen match of willen mensen gewoon niet meer tijd investeren om de ander beter te leren kennen? Zouden deelnemers af en toe te snel oordelen en daarmee een leuke persoon mislopen?

Vanaf de bank voor de tv is het waarschijnlijk makkelijk oordelen, maar meermaals heb ik dates voorbij zien komen die er ontzettend goed uitzagen en toch niet tot meer leiden. Gemiste kans of verstandige keuze? Wie zal het zeggen? Voorlopig kijk ik in ieder geval nog even verder.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Korte lontjes en lange tenen Funky Fish ©
Korte lontjes en lange tenen
Tijd voor wat nieuws Funky Fish ©
Tijd voor wat nieuws
Verrassend Funky Fish ©
Verrassend
Reacties (1)
  • Ik kijk het ook, erg leuk en grappig om te zien smiley
    Saar85 | 11-11-2018 | 23:18 | NL