christelijke datingsite en community

The big date

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 24-11-2017 16:57
Daten is best een big deal. Althans, zo heb ik het zelf ervaren. En ik merk het ook aan datingverhalen hier op Funky Fish. We zijn een beetje terughoudend met z’n allen, lijkt het. Snel afspreken na wat oriënterend mailcontact doen we vaak niet. Aan de ene kant is dat best een gezonde houding. Verstandig ook. Je gaat natuurlijk niet zomaar met een wildvreemde op stap. Aan de andere kant maakt een al te afwachtende houding een einde aan spontaniteit. En het is toch de kracht van de spontane actie die een date veel aantrekkelijker kan maken.

Daten (of dating) is een aan het Engels ontleende term die verwijst naar het hebben of maken van afspraakjes met een kandidaat-partner. De essentie van daten is dat twee personen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen, tijdens de date nader tot elkaar komen. (Wikipedia)

Natuurlijk wil je niks forceren. Maar als de berichtjes met die ander over en weer leuk en gezellig zijn, waarom dan niet al gauw een afspraakje in het wild? In het echte leven moet immers blijken of die ander een match is of niet. Om te ontdekken of de ander bij je past is meer nodig dan alleen het uitwisselen van wat gevatte digitale tekstjes.

Vanwaar die terughoudendheid bij het maken van dat eerste afspraakje? Is het de spanning, onzekerheid, gebrek aan tijd of prioriteit? Of verleren we door alle digitale hulpmiddelen die we gebruiken hoe het is om direct contact te hebben met anderen? Verleren we het converseren omdat uitingen in ons digitale leven beperkt zijn tot een maximaal aantal tekens? Vergeten we hoe het is om real-life ontmoetingen te hebben met mensen die we nog niet kennen?

Als ik om me heen kijk op straat, in het openbaar vervoer, in winkels en horeca, dan zie ik veel mensen die opgaan in hun mobiele telefoon. Oogcontact wordt niet gemaakt. Anderen worden soms niet eens opgemerkt. Als je iemand aanspreekt word je vaak raar aangekeken of grijpt iemand spontaan naar tas of jaszak, bang om gerold te worden. Ook groeten we elkaar een stuk minder dan vroeger lijkt het.

De hang naar individualisering en digitalisering als bedreiging voor dating en relaties? Het zou zomaar kunnen. Het doel van daten is anderen ontmoeten, terwijl social media en de focus op het individu maken dat we geneigd zijn om minder tijd te besteden aan reallife contact en opgaan in onze eigen belevingswereld.

Het voorgaande is misschien een wat sombere kijk op het gebruik van social media. Het is tegelijkertijd mooi dat datingsites als Funky Fish juist een digitale springplank vormen voor meer interactie tussen mensen onderling in het dagelijks leven. Mede dankzij datingsites is het een stuk makkelijker geworden om andere, gelijkgestemde singles te ontmoeten. Dus wees niet afwachtend, maak gebruik van de mogelijkheden van online dating, maak afspraakjes en geniet van de ontmoetingen die je hebt.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Vol verwachting... Funky Fish ©
Vol verwachting...
Kijk mij Funky Fish ©
Kijk mij
Daten met een relatieverleden Funky Fish ©
Daten met een relatieverleden