christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Je Escape Squad

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 28-10-2017 09:33
Een kamer van 10m². Ik staar een schilderij aan, en de ogen in het schilderij staren terug. Sorry, het was onbeleefd om te staren en ik ga snel het servies op tafel bekijken. Om mij heen wordt streng en paniekerig geschreeuwd, van het niveau: 'Er zijn drie keer drie lepels in de lade!' en 'Waar staat Psalm 151? Heb je de onderkant en binnenkant van de Bijbel al gelezen?' tot 'Ik weet dat er staat dat de maan de sleutel is tot het geluk, maar dat is toch niet wat er staat?!'. Heerlijk, een Escape Room.

Ik vond Escape Rooms leuk voordat ze mainstream werden. Nu besluiten mensen het te doen tussen een theekransje en een cursus creatieve cupcakes consumeren, als ze een uurtje over hebben. Ik, daarentegen, stam nog uit de tijd dat mensen er nooit van gehoord hadden en zich afvroegen welk weldenkend mens zich laat opsluiten in een kamer, om vervolgens te ontsnappen. In die begintijd had ik een date met een dame in een Escape Room. De dame ontsnapte uit de kamer en uit de date. Inmiddels heb ik meer ER’s gedaan met vrienden, en ze zijn in te delen in de volgende soorten:

De leider.
Aangeboren of niet, hij (disclaimer: met hij kan ik ook een zij, het of iets anders bedoelen) is makkelijk te herkennen en nog makkelijker te horen. 'S., goed gedaan, breng de hint naar V., want zij is er ook mee bezig. Wie had het aantekeningenboekje?! Oke, M., loop nog even terug naar de vorige kamer om te zien dat we niets missen, en neem op de terugweg de opgezette hamster mee, die heeft misschien te maken met de kanarie van S.' Dat alles zegt hij terwijl hij in het midden in de kamer staat, nonchalant kauwend op de chocoladereep die wel of niet een hint geweest was, en wel of niet over datum is.

De stille.
De stille is het tegenovergestelde van de leider. Hij loopt in stilte, kijkt in stilte, en zwijgt in stilte. Je kunt tegen hem aan praten, misschien humt hij instemmend, maar het kan ook dat hij zwaar uitademt. Hij werkt alleen en samenwerken is er niet bij – maar gemiddeld lost hij wel twee puzzels per kamer op.

De intelligentsia.
Hij heeft vaak een universitaire studie gedaan, is vaak goed in computer- of bordspellen en weet en snapt veel. Verwacht opmerkingen als 'Dus hoeveel Boergondische koninkrijken zijn er geweest… Het zijn er tussen de 10 en 15, dus doe antwoord D.' 'Goed, het Vigenère-cipher werkt hier niet op, dit kan geen steganogram zijn zonder verdere input. Als Alice Bob voorliegt, wat zou Eva dan doen?' Afhankelijk van het spelniveau is de intelligentsia of totaal nutteloos (want waarom is 9x9 gewoon 81, daar moet meer achter zitten), of jij voelt je nutteloos omdat hij alles oplost.

De gewone.
'He, maar er staat toch gewoon 3+3, dan is dat toch gewoon zes?' Als de puzzels zo makkelijk zijn dat de intelligentsia ze niet kan oplossen, dan heb je de gewone vriend nodig. Geen poespas, recht voor z'n raap en er staat wat er staat. Nadeel: als de hint zegt -'Kijk op de derde dag naar het oosten'- dan zit je met deze vriend dus ook echt nog drie dagen in deze kamer. Ik hoop dat je je tandenborstel mee hebt genomen.

De vreemde.
Een gewone vriend, je dacht dat je hem doorhad, maar opeens...'De builenplaag werd veroorzaakt door ratten en was een bijzonder pijnvolle dood. Wist je dat tegenwoordig een DNA-Sample wordt bewaard op drie zwaarbewapende locaties en dat de bewaking gevoelig is voor elektriciteitspieken van exact 3,17 Megawatt... Wat? Oh, maar de hint is dus de rat.' Dus.

De moeilijkheid van de Escape Room is misschien niet dat de puzzels zo lastig zijn. Je komt er altijd wel uit, als je maar het goede team aan vrienden samenstelt. Mocht je ook een ER doen, dan kan ik een Escape Squad voor je samenstellen. Gratis, als je mij kan vertellen wat voor chocola Eva eet als ze de beginzin van Psalm 151 voorleest.
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • Kan het aantal de ene kant begrijpen. Het avontuur, puzzelen en de samenwerking. Aan de andere kant heb je het opgesloten gevoel. Ben echt niet claustrofobisch aangelegd, maar vind het fijn om even afstand te kunnen nemen als ik dat even nodig heb.
    MdBruin81 | 30-10-2017 | 11:55 | NL