christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: wandelen bij Ootmarsum

The Party Challenge

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 07-07-2017 09:48
Zondag ben ik teruggekomen van een weekendje Ardennen met familie. Mijn ouders, zussen, broertje, aanhang + kids en ik zaten, liepen en sliepen sinds enige tijd weer met elkaar onder 1 dak. Waar we vroeger nog enigszins hetzelfde leven leidden, geven we inmiddels een redelijk diverse invulling aan onze dagen.

Er blijven uiteraard overeenkomsten:
Iedereen houdt van lachen en de meesten kunnen ook wel ouwehoeren. Spelletjes spelen, in de hot tub zitten, ieder z’n eigen ding laten doen en samen eten is aan de orde van de dag. Nu de schare is uitgebreid met 2 nichtjes en een neefje, brengt dat ook een nieuwe dynamiek teweeg! Eten kan daardoor een feest worden, of juist een nachtmerrie smiley.

En dat eten gaf stof tot nadenken toen een van de aanwezigen, die net bevallen was, zei dat het haar niet beviel dat ze zo vaak ongezond at de laatste tijd. Of wij een idee hadden over wat daaraan gedaan kon worden…
Natuurlijk waren de adviezen niet van de lucht: veul sporten, gezond eten, niet snoepen, blablabla. Allemaal zaken die ze zelf ook wel kon bedenken. Maar...zoals je zelf waarschijnlijk wel weet, is de stap van weten naar handelen soms te groot om in je eentje te zetten.

Daar kwam gelukkig een oplossing voor.
Omdat er nog wel meer familieleden waren die zich herkenden in de wens gezonder te leven, kwamen we op het idee om een heuse Challenge te starten. Geen chips, koekjes, chocolade of snoep meer doordeweeks luidt de uitdaging. In ieder geval voor een maand. Alleen in het weekend mag je losgaan smiley. Om niet al te cold turkey van start te gaan, mag er per week 1 joker worden ingezet. Als je je toch niet in kunt houden of dat taartje op die verjaardag bijna in je mond wordt geschoven, dan ben je vrij om daarin mee te gaan .

Al met al waren er 5 mensen die besloten mee te doen. Toch een mooie score om het ‘we-gaan-er-samen-voor’ gevoel te arrangeren, right?

Dat ‘we-gaan-er-samen-voor’ gevoel, daar wilde ik het nou met jullie over hebben. Want zoals je waarschijnlijk wel weet, staat de Beach Party vanavond op het programma! Mogelijk iets waar je naar uitziet; misschien beweeg jij je wel als een vis over het strand van de ene naar de andere persoon omdat netwerken, zeg maar, 'echt jouw ding is!'Of je ziet er als enorm tegenop en gaat het liefst een blokje om wanneer je die ene persoon ziet waar je het liefst een rondje mee zou gaan zwemmen. Stiekem wil je wel een gesprek aanknopen, maar door de knoop in je maag en tong lijkt dat onmogelijk!

En nu komt mijn voorstel: wat als jullie lezers nou met elkaar afspreken dat je samen de Challenge aangaat van het spontaan op iemand afstappen in plaats van alleen met mensen te praten die je toch al kent? Wat als je minstens 3 mensen spreekt die je voorheen nog niet gesproken had? Ik denk dat het voor veel mensen (inclusief mezelf) makkelijker is om te blijven bij de mensen die je al kent, of op je smartphone te kijken. Niet heel smart als je nieuwe mensen wilt leren kennen. Mogelijk helpt het dan om jezelf de Challenge mee te geven. Desnoods verwijs je naar de Challenge of print je de column uit smiley.

Zeg nou zelf, dat is toch a piece of lekkere cake? smiley
Log in om te reageren.
LEES OOK
Blinde vlek Funky Fish ©
Zie ik het nou goed?
Bingokaart voor singles Richard Tan ©
column van Indewereld
Kaapverdië heeft me niet teleurgesteld Copyright unknown ©
Niet-standaard vakantie-ervaringen
Reacties: 2
 • Appeltje eitje hahaha
  WhoamI | 13-07-2017 | 08:41 | NL
 • Leuke blog, van het onmetelijke krachtige van het 'samen doen', tot de challenge om uit onze comfortzone te stappen....
  Als we maar vaak genoeg uit onze comfortzone komen om andere te ontmoeten, gaan we ons daar zelf comfortabel bij zoeken....
  Je had nog de kracht van het 'Compound Effect' erbij kunnen halen...
  Met plezier gelezen....
  Cees de V | 12-07-2017 | 16:24 | NL