christelijke datingsite en community

Single en eenzaam

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 10-03-2022 16:18
Eenzaamheid komt vaak voor bij ouderen maar niet bij singles, toch? Als single sta je tenslotte vol in het leven en geniet je van je vrijheid! Of... voel jij je ook weleens eenzaam en wil je die eenzaamheid graag doorbreken?

Eenzaamheid is iets van alle leeftijden

Eenzaamheid onder ouderen is een bekend en erkend probleem. Maar eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden. Het komt voor bij tieners, twintigers, dertigers en 40-plussers. Bij jongeren die nog nooit een relatie hebben gehad en bij mensen die gescheiden of verweduwd zijn. Kortom, zowel bij ‘nieuwkomers’ als bij ‘herintreders’ op de ‘relatiemarkt’.

Hoeveel singles voelen zich eenzaam?

In een enquête uit 2016 onder Nederlandse singles op een grote datingsite, gaf tweederde aan zich soms eenzaam te voelen en hieronder te lijden. Slechts drie procent van de respondenten gaf aan helemaal geen eenzaamheid te kennen. De meerderheid van de singles voelt zich dus weleens eenzaam.

Op eenzaamheid onder singles rust een taboe

Er rust een taboe op eenzaamheid onder singles en dat heeft vooral met imago te maken. Luitjes die zichzelf als ‘happy single’ profileren zijn meestal het populairst. Wie zich gefrustreerd en behoeftig opstelt, wordt vaak gemeden....
Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier om in te loggen.
LEES OOK
Een ontspannen eerste date Pixabay ©
Een ontspannen eerste date
Waarom krijg ik geen reacties? pixabay ©
Waarom krijg ik geen reacties?
Wat is een gezonde relatie? iStock ©
Wat is een gezonde relatie?