christelijke datingsite en community

Felicitatie-writers-block

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 01-09-2016 10:39
Facebook kent me. Het wenst me een goedemorgen als ik opsta, het vraagt me af en toe waar ik aan denk, en soms waarschuwt het me dat ik een paraplu moet meenemen, omdat het buiten regent. Dat laatste is een beetje overbodig, want ik kan ook zien dat het buiten regent.

Facebook heeft nog een functie, waar ik geen gebruik meer van maak: de verjaardagsfunctie. Rechtsboven zie ik elke dag wie er jarig is. Als ik op een jarige job klik, dan krijg ik een venster waarmee ik felicitaties kan doen. Facebook is heel inlevend hierbij. "We dachten dat je de kans om X te feliciteren niet aan je voorbij wil laten gaan." of "Vier deze verjaardag met hem mee!".

Maar de laatste tijd feliciteer ik niemand meer. Dat komt omdat ik niet meer weet wat ik moet zeggen. In het begin schreef ik "Gefeliciteerd!". Het was bondig, vrolijk en ... niet echt origineel. Daarna experimenteerde ik met wat variaties op gefeliciteerd.

Heel erg gefeliciteerd! (Denk ook maar niet even dat ik je maar een beetje feliciteer, ik feliciteer je heel, héél, heeeel erg!)
Gefeliciteerd vandaag! (Vandaag is voor jou, en alleen vandaag. Waag het niet gisteren of morgen gefeliciteerd te worden. Don't even think about it.)
Maak er een mooie dag van! (Waag het ook niet om vandaag depressief te zijn. Maar maak je geen zorgen, morgen mag je weer zo verdrietig zijn als je wilt. Gisteren mocht je dat ook al zijn trouwens.)
Gefeliciflapstaart! - (Nee, gewoon nee.)

Ik zag dat anderen leuke plaatjes plaatsten. Een jarige Pokémon, een kop koffie, een screenshot van 's werelds leukste tv-personage. Ja, dat zou ik ook kunnen doen. Als ik de tijd had of een database had van grappige en niet-afgezaagde plaatjes. Zo bracht elk idee weer zijn eigen uitdagingen mee, totdat ik in een felicitatie-writers-block had. Eerst feliciteerde ik één vriend niet meer, toen twee vrienden, en nu helemaal niemand meer.

Het spijt mij echt heel erg, want ik wil natuurlijk wel laten zien dat ik aan je denk. Niet dat ik denk dat je denkt dat ik niet aan je denk, want ik denk wel dat jij denkt dat ik aan je denk, maar voor de zekerheid en om je verjaardag mee te vieren wil ik je het allerbeste (en niet minder dan dat) wensen. Kunnen we afspreken dat ik dit aan je overbreng door een foto van een vrolijke cavia op je tijdlijn te plaatsen?
Log in om te reageren.
LEES OOK
Wie heeft de tijd eigenlijk zo hard leren vliegen? Funky Fish ©
Wie heeft de tijd eigenlijk zo hard leren vliegen?
Mijn moeder doet mijn PR Chris ©
Mijn moeder doet mijn PR
Tussen de oren Dulcinea ©
Tussen de oren