christelijke datingsite en community

Ik heb honger

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 24-05-2015 15:55
Ik heb trek na het squashen en na een dag hard werken.
Of als ik net wakker ben geworden en heel de nacht niet heb gegeten.
Trek als ik iets te weinig heb gegeten en teveel energie heb verbrand.
Dat kun je dan toch best wel honger noemen?

Jouw associatie met honger ziet er waarschijnlijk iets anders uit…
Als je naar het journaal kijkt en kleine bootjes ziet varen met mensen zonder eten, dan is honger daar eerder te vinden dan hier.
Of Afrika, wat dacht je daarvan? Heb je niet van jongs af aan op (zondags)school geld ingezameld voor de arme kindjes daar?

Als ik kijk naar het journaal, dan kan ik me niet aan de gedachte onttrekken dat het bizar is dat wij nog zoveel eten hebben. Dat we in vrede leven en niet vervolgd worden. Dat ik nota bene een column kan schrijven voor een Christelijke website terwijl ik een late lunch van salade en geroosterd speltbrood eet, me vervolgens kan gaan douchen met heet water en met vriendinnen weer kan gaan eten en in de bios op een groot scherm kan kijken naar het leven van iemand anders.

Ik geniet daar enorm van, maar blijf honger houden.

De honger die ik eigenlijk bedoel, is honger naar meer van God en naar meer vrijmoedigheid om te handelen zoals in de Bijbel staat: bidden voor genezing op straat of op mijn werk, bij familie, in mijn huis, vertellen over Jezus zonder dat ik de persoon met wie ik praat goed ken… Honger naar iets dat meer vervullend is dan een baan en leuke mensen om mij heen. Ik heb honger naar een echte passie en het in de praktijk brengen daarvan! Een focusgebied waar ik helemaal voor kan gaan, zoals de dansers dat doen in ‘So you think you can dance’, of het meisje in de film die ik vanavond zag: ‘La famille Belier’. Met hart en ziel zingt zij de longen uit haar lijf. Ze is bereid alles op te geven voor dat ene doel.

Tegelijkertijd heb ik honger naar meer geld, naar meer kleren, schoenen, en mooie spullen. Honger naar een baan waar ik nog meer op mijn plek zit dan nu en naar een groter huis. Ik heb trek in kopen, gewoon omdat het kan. Zin in een caramel-cappuccino bij mijn favoriete koffietentje. Of verre reizen maken, mooie meubels kopen, nog meer schoenen of jassen ondanks dat er geen ruimte meer is aan mijn kapstok.

De twee ‘hongers’ trekken mij twee kanten uit. Hoe moet ik daarmee omgaan?!
Ik mag toch zeker ook genieten? En ik ben ervan overtuigd dat als Jezus hier nu nog op aarde zou lopen, hij weer water in wijn zou veranderen en een feestje zou geven. Ondanks alle ellende hier op aarde.
Wat is wijsheid? Wat wil ik zelf? Wat vraagt God? Wil ik wel luisteren naar wat God van mij zou kunnen vragen? Wil ik überhaupt moeite doen om stil te zijn en God te zeggen: ‘hier ben ik’, met het risico dat ik daadwerkelijk iets van Hem hoor waarnaar ik zou moeten gaan handelen? Ik bid dat ik dat steeds meer ga willen en mijn passie durf te volgen.



Volgend weekend ga ik naar een conferentie om te bidden en te vasten en mijn honger naar God te stillen. Of mag ik juist nog hongeriger worden?
Log in om te reageren.
LEES OOK
De schaduw van de dominee Funky Fish ©
De schaduw van de dominee
Een gratis levensles Pixabay ©
Een gratis levensles
Dood aan de ongelovigen! Chris ©
Dood aan de ongelovigen!
Reacties (1)
  • Je wereldse honger je drang naar meer en duur en nieuw, probeer het eens met minder goedkoper wat is er mis met 2ehands en gewone koffie
    Kijk eens wat je allemaal al hebt ontvangen van God ik denk dat je dan best tevreden mag zijn..
    Je geestelijke honger God vraagt niet veel van ons mij is geleerd dat onze goede werken niet meewerken tot ons heil,maar natuurlijk mag je ze welk doen.
    Als je alles al met passie doet kan je wederom tevreden zijn...
    Waarom die drang naar nog meer passie
    Voor zijn liefde hoef je et niet te doen.
    Ik bewonder je honger naar meer...
    2 someone 73 | 24-05-2015 | 20:18 | NL