christelijke datingsite en community

Nieuw? Welkom hier!

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 17-05-2015 10:50
Hallo nieuwe aardbewoner! Welkom op deze planeet. Je zult het hier wel koud en lawaaierig vinden. Ik kan je vertellen: het went. Er is ook geen weg terug. Dit is de plek waar je gaat leven. Voorlopig hoef je je eigenlijk nergens zorgen over te maken. Er wordt voor je gezorgd. De mensen die je het vaakst over je wieg gebogen ziet, gaan dat voor je doen. Jij kunt rustig slapen. Eten, drinken, schone kleren, een plek om te slapen en vervoer worden allemaal voor je geregeld.

Geniet nog maar even van deze all inclusive. Voor je het weet moet je zelf aan de slag. Nu nog wordt er weinig van je verwacht. Zolang je maar goed eet en doorslaapt ’s nachts is men over jou al dik tevreden. Dat zal snel genoeg veranderen. Je moet over een tijdje zelf in actie komen. Al snel word je namelijk geacht contact te maken met de mensen om je heen. Wat gepruttel of een grimas van jouw kant doen al wonderen. Daarna wordt de lat wat hoger gelegd. Je moet gaan kruipen, lopen, praten. Dan naar school. Goed je best doen. Want later moet je voor jezelf kunnen zorgen.

Voor je het weet moet je vanalles gaan presteren. Niet alleen op school. Ook daarbuiten. Je gaat vast een aantal hobby’s krijgen. Kies je die niet zelf, dan zullen je ouders er misschien wel een paar voor je bedenken. Voor je er erg in hebt zit je zodoende misschien wel dagelijks achter een piano, staat er een hockeystick in de gang, huppel je rond in een tutu of sta je zaterdagochtend op een onchristelijk tijdstip op het sportveld met wat schreeuwende volwassenen aan de zijlijn.

Ik hoop niet voor je dat je ouders hebt getroffen die van jou alles verwachten waarin ze zelf niet geslaagd zijn in het leven. Ik hoop dat je geen last zult hebben van opgelegde verwachtingen van anderen. Dat je in vrijheid mag leven. Ik wens je toe dat je je eigen weg kunt gaan en je eigen keuzes en eigen fouten mag maken. Ik hoop dat je je eigen dromen mag gaan najagen en je talenten mag gaan ontdekken. Maar wat je ook gaat doen in je latere leven, ik hoop vooral dat je je geliefd weet en dat je heel erg gelukkig zult worden.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Dood aan de ongelovigen! Chris ©
Dood aan de ongelovigen!
Dág fiets! Funky Fish ©
Dág fiets!
Limieten aan dankbaarheid Funky Fish ©
Limieten aan dankbaarheid
Reacties (1)
  • Eens even kritisch lezen hmmm
    Zou je hier niet,nee das best goed
    En die zin misschien dat je daar, nee ook niks aan veranderen
    Perfect geschreven goed verwoord
    Ik zou em plaatsen....
    Oh dat had je al gedaan.. smiley

    Paula een supper column
    2 someone 73 | 17-05-2015 | 11:47 | NL