christelijke datingsite en community

Een ansichtkaart van de Heer

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 12-08-2014 15:49
Lieve Heer,

Hartelijk dank voor de vriendelijke reactie op mijn vorige brief. Fijn om elkaar zo een beetje beter te leren kennen. Al viel het me wel een beetje zwaar, hoor. Voor mijn gevoel maakte U zich er wel een beetje makkelijk van af. Vertrouwen en Dankbaarheid: dat soort kreten komen elke week voorbij in de kerk. Ik had graag iets specifieks gehoord met betrekking tot de volgende stap op mijn carrièreladder, karakterschets en boezemmaat van de toekomstige mevrouw de Spotter, en mijn algehele score op de zielenheil schaal.

Ook de wijze waarop Uw reactie mij bereikte had een verbluffende eenvoud. Een hemelse ansichtkaart met de tekst: ‘altijd een plaatsje vrij’, en dan die twee losse woorden op de achterkant. Ik wist wel dat U op bijzondere wijze tot de mensen spreekt, maar dit had ik werkelijk niet verwacht. U bent duidelijk ook in de vakantiestemming. Is wel eenvoudiger dan een brandende braamstruik of kletsende ezel, maar als ik eerlijk ben, toch wat minder spannend.

Vertrouwen en dankbaarheid, dus. Zo wilt U dat ik het leven aanpak dit jaar. Vertrouwen dat het goed komt met de inspiratie, dat al die lege pagina’s maar weer een smakelijke column zullen vormen. Vertrouwen dat de huur elke maand weer betaald zal kunnen worden. Dat we al met al toch wel goed bezig zijn. Dat oorlogen ook ophouden.

Dankbaarheid is nog veel lastiger. Dankbaar voor ansichtkaartjes? Warme zomermiddagen? Funky vriendschappen en veelgelezen columns?

We leren het nog wel.
Log in om te reageren.
LEES OOK
“Heb je een vriend?” Pixabay ©
“Heb je een vriend?”
De zus die geen zus is… Funky Fish ©
De zus die geen zus is…
Midzomerse kruidnoten Funky Fish ©
Midzomerse kruidnoten
Reacties (2)
  • Hahaha en Amen. Ik weet precies wat je bedoelt Ook ik heb vertrouwen in de heer maar soms zou je willen dat het net even iets duidelijker was wat je kan verwachten..die brandende bramenstruik heb ik ook nog niet gezien, ook niet iets vergelijkbaars. Ik heb vertrouwen dat het goed komt alleen tja die huur moet toch betaald worden en dat moet ik echt zelf doen.
    Esther Esthie | 13-08-2014 | 20:30 | NL
  • Voor kletsende ezels hoef je alleen maar het nieuws te volgen. En heel soms is hier ook een blog van die spreker te lezen........smiley
    Strandjutter | 12-08-2014 | 22:00 | NL