christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Kroningskriebels

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Twitter:
Gewijzigd op: 21-04-2013 09:08
De afgelopen maanden sluipt het nieuws van de troonswisseling steeds actiever de huiskamers in, maar nu de abdicatie nog slechts dagen verwijderd is, waart er een soort oranje gloed door het land. Artikelen in kranten en tijdschriften en programma’s op televisie en radio lijken nergens anders meer over te gaan. Het afgelopen interview met het aankomende koningspaar laat nog maar eens zien dat kroonprins Willem-Alexander en zijn Maxima hun taken zeer serieus nemen, maar deze ook met humor en eerlijkheid zullen aangaan.

Afgelopen donderdag kwam de burgemeester persoonlijk de kroningsmedaille uitreiken aan leerlingen bij mij op school, in het kader van de komende koningsspelen van vrijdag 26 april 2013. De andere scholen moeten er nog even op wachten, dus dat maakte het voor de kinderen extra speciaal! Terwijl de burgemeester werd ingehaald onder het gezang en gedans van 386 enthousiaste kinderen tussen de 4 en 12 jaar werd er druk gefotografeerd en gefilmd. Het zag er ook erg leuk uit, zoveel bewegende kinders met oranje accessoires.

De vrijdag van de koningsspelen zal starten met een speciaal koningsontbijt en gevolgd worden door een landelijke opening met het lied “Bewegen is gezond” en een koningssportdag. Sport en saamhorigheid, om dat woord maar eens te gebruiken, een combinatie die past bij het aankomende koningspaar.

Over de verschillende liedjes, waarvan de makers beweren dat ze niet tegen elkaar opbieden omdat “het geen wedstrijd is”, laat ik mij maar niet uit. Wel ben ik erg benieuwd naar de inhoud en de ceremonie, de verdere invulling van de dag, de aankleding van alle te bezoeken ruimten, maar ook zéker naar de aankleding van de verschillende genodigden en leden van de Koninklijke familie.

Koninginnedag komt niet meer terug en koningin Beatrix zal ook meer op de achtergrond treden. Toen zij gekroond werd, was ik 3 jaar oud, nu ben ik dus… (reken maar uit! smiley) Het klinkt misschien leuk om te zeggen dat ik voor de tweede keer een troonswissel meemaak, maar wat weet ik nog van de vorige? Alleen wat ik in de jaren daarna heb meegekregen in woord en beeld, want zèlf heb ik het niet bewust meegemaakt.

Ik ben geen monarchist van de bovenste plank en het eerste uur, maar ik vind het toch wel wat hebben dat ik het deze keer wel kan meebeleven. Ik ben benieuwd!

Wat zal het nieuwe woord van 2013 worden? Ik stel voor “protocolfetisjist”!

En dan nog, voor ik het vergeet: hierbij mijn hartelijke groeten aan Bertha 38 en Willem 4.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Briefje Copyright unknown ©
Hartelijke groeten, de huisdokter
Lieve papa, ik ben een mislukkeling Jos de Jager ©
Hij hangt verveeld achter zijn computer
Reacties: 0