christelijke datingsite en community

En Van De Liefde Snap Ik Nog Steeds Geen Millimeter

Column door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 16-04-2013 13:23
Hee, m’n oude dagboeken. Dat is lang geleden. Die dagboeken hield ik namelijk bij toen ik 16 was. Ik blader erdoorheen, lees over de zorgen van toen (erbij horen in de klas, toetsen, welke docenten aardig waren en welke niet). Tjonge, wat een ander leven was dat. Stel je voor dat ik nu met dat 16-jarige meisje zou kunnen praten, wat zou ze me dan vragen?

16-jarige Solveig: Dus, wat voor werk heb ik later?
Solveig-van-nu: De beste baan ever! Ik mag boeken lezen, de hele tijd. Want ik werk bij een heel gezellige uni. In Zweden nog wel! Niemand hier zegt ooit tegen me “Solveig, boekje weg.” Het voelt als vakantie in plaats van werk. Da’s ook wel weer een nadeel. Want niemand kijkt me op de vingers dat ik om negen uur verschijn en om vijf uur verdwijn. Dus ik kan de hele nacht doorlezen op m’n kantoor als ik dat wil. En ’t is een contract voor vier jaar, dus ik stress wel een beetje over daarna...

16-jarige Solveig: Zie ik er al heel knap uit?
Solveig-van-nu: Kind, niet zeuren! Je boft nu juist hartstikke met een 16-jarige, blije huid enzo. Ik hoor ’s ochtends vroeg m’n eerste twee rimpeltjes roepen ‘Ja, we zijn er weer hoor! Want je hebt weer veel te weinig geslapen.’ “
16-jarige Solveig: Maar je hebt werk, dus je kan coole kleren veroorloven, dat kan ik op m’n 16e nog helemaal niet.
Solveig-van-nu: Ja, maar nu moet ik huur betalen, want ik woon niet meer bij paps en mams. En leuke kleren, tja, alle kleren die ik op m’n 16e wilde kopen, een vrolijk Hello Kitty vest enzo, die kan ik nu nog maar heel eventjes aan. Want over een paar jaar ben ik dertig en veeeeeel te bejaard ervoor. Maar ik draag m’n blije Hello Kitty vest en bloemetjes-haarfrutsels wel, hoor!

16-jarige-Solveig: En ben ik al lang en gelukkig getrouwd?
Solveig-van-nu: (barst in schaterlachen uit). No way! Daar had ik ’t ook laatst met m’n bijbelstudiekring over: m’n 24-jarige-kringzusje, ook single, zei toen ‘ik dacht vroeger altijd dat ik nu allang getrouwd zou zijn, en in verwachting van m’n eerste kind.” Ik heb wel iets gehad met een gruwelijk leuke humanistische drummer vol tattoo’s, da’s zoveel beter.
16-jarige-Solveig: Dus van de liefde snap ik op m’n 27e nog steeds geen millimeter...

Ik schrik wakker uit m’n dagdroom doordat één van m’n huisgenoten de deur van de keuken dichtslaat. Ik blader nogmaals door ’t dagboek en besef me dat hoewel ik nu een poging-tot-volwassen-ben, ik in één ding totaal niet veranderd ben sinds m’n 16e: ik pieker nog steeds wat af.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Kroningskriebels Funky Fish ©
Kroningskriebels
Doe niet zo naïef terugvanweggeweest ©
Doe niet zo naïef
‘Ik wil ons contact geen vervolg geven\' Pixabay ©
‘Ik wil ons contact geen vervolg geven'
Reacties (3)
  • @gentle-man: was ik maar vast 65 !
    -Valerie- | 18-04-2013 | 22:07 | NL
  • Pluk de dag, niet vooruit denken het leven en de liefde gaan zoals het loopt!!!! smiley
    blomke | 17-04-2013 | 15:04 | NL
  • Ja, je hoopt dat dat piekeren minder wordt als je ouder wordt, maar ik weet het niet... Ben nu 41 en pieker nog steeds. Maar als je 65 bent, dan gaat het vast beter... Toch??
    -Valerie- | 16-04-2013 | 18:30 | NL